Nyhetsbrev från Städbranschen Sverige 15 januari 2021 Webbversion
128 news head 17 (1)
272 banner butik
Vi ger alla nya användare 10% extra rabatt på litteratur (exkl. frakt)
1x1 273 butik 3
1x1

Städbranschen Sverige presenterar en ny webbutik! 

För att bli användare, oavsett om du är medlem eller inte måste du registrera dig, följ anvisningarna.
   Medlemmar får särskilda rabatter som läggs upp efter registrering, mot er profil och enligt respektive medlemsavtal.
   Välkommen att botanisera bland vår egen och annan litteratur, samt en början på lite profilmaterial för att lyfta branschen.
   Vi tar gärna emot era omdömen och önskemål vad vår butik skall fyllas på med.
   Än en gång välkommen in i vår butik, betalar gör man som alltid på vägen ut.      
   butiken.stadbranschensverige.se

Vi värnar om våra medlemmar!
1x1 271 butik 2
1x1

Stort tack för det stora intresse vi fått för vår nya webbutik! Vi ser att fler och fler väljer att handla i vår nya butik!

Vi noterar att medlemmar som handlat inte fått de villkor/priser ni skall ha, varför?
   Butiken bygger på att ni checkar ut på slutet, är fakturan redan klar och priset satt! De priser ni då får är hemsidans ordinarie - ej medlem!
   Registrera er först, vänta någon dag och gör sedan er beställning! Då hinner vi lägga in rätt prislista i er medlemsprofil i butiken!
   Ni som redan och nyligen gjort en affär i butiken, kommer såklart nästa gång ni handlar få era medlemspriser!
   Välkomna till Städbranschen Sverige, vi bryr oss om er!
  butiken.stadbranschensverige.se/page/bli-medlem

Förra veckan hade vi ett litet problem på hemsidan. 

Nu fungerar det som vanligt igen. En del av er kunde inte läsa fortsättningen på några notiser som länkade till hemsidan. Därför gör vi en repris på några av våra inlägg, så ni kan läsa hela texten. 
Beställ Städhandbok Städ med ett Quiz
1x1 251 stadhandbok och quiz
1x1

Städhandbok Städ är en del i Städbranschen Sveriges litteratur för kompetensutveckling. Det är viktigt att dina anställda får en bra grundutbildning inför sitt arbete som städare, det gör att de känner sig trygga och kommer utföra sitt städarbete på ett professionellt sätt. 

Städhandbok Städ är en lätttillgänglig bok att ha med sig i fickan eller på sin städvagn. Den är lättläst med mycket bilder och tydliga förklaringar.
   Längst bak i boken finns ett antal instuderingsfrågor som är en repetition på det du läst i boken. Till boken hör också ett städ-quiz som ni kan använda i arbetsgruppen vid lämpliga tillfällen, exempelvis en arbetsplatsträff som en rolig och nyttig repetition.
   All litteratur finns att beställa i vår nya butik på hemsidan: www.stadbranschensverige.se

Summering av året som gått och blick in i 2021
1x1 270 matthias kollektiv
1x1

2020 har verkligen varit ett annorlunda år och inte minst inom städbranschen! 

Utmaningarna har varit och är många för att anpassa oss till den pandemisituation vi lever i. Sjukvården har naturligt och välbefogat hamnat i stort fokus för det enorma arbete som görs för att vårda och rädda så många sjuka som möjligt. Dock tycker vi att även städbranschen borde ha lyfts betydligt mer – vi är en viktig länk i kedjan för att stoppa smittspridningen!
   Det som däremot är glädjande är att de allra flesta förstått vikten av att tvätta händerna ordentligt samt att hålla sig hemma när man är sjuk. Det hoppas vi ska leva kvar även när denna pandemi är över så småningom!
   Tyvärr så innebar de restriktioner som FHM gått ut med att vi inte kunde ses på mässor och branschdagar – något jag vet att många ser fram emot framöver! Vi skulle haft en mässa i Kista i oktober med många bra och intressanta föreläsare i Drop In. I november skulle vi haft mycket efterfrågade branschdagar med tema Upphandling, vilket vi hoppas kunna genomföra så småningom...  Läs hela texten på hemsidan 
 

131 experten
Lönekriterier för lokalvårdare

FRÅGA: Är på jakt efter bra lönekriterier för lokalvårdare, finns detta att få tag på någonstans?

SVAR: 
Lönekriterier för städare är en svår fråga. För ett antal år sedan fanns möjligheten till lokal lönebildning i kollektivavtalet mellan Fastighets och Almega. Tanken var att typ hälften av årets löneökning varje år skulle ges till alla och den andra hälften skulle läggas i en pott som skulle fördelas enligt lokalt framtagna kriterier...
   Läs hela svaret och fler frågor och svar på ”FRÅGA EXPERTEN”
Gör en god gärning för städbranschen
1x1 248 Stiftelse plugg
1x1

Ge ett bidrag till Stiftelsen för Kompetensutveckling! Stiftelsen delar varje år ut medel till utbildningar i branschen. 

Vid bidrag på minst 5.000 kr kommer ni synas på vår hemsida, som sponsor till stiftelsen. Ni får 10 ex av vår rykande färska bok Städhandbok Städ med 1 ex av tillhörande städquiz (värde: ca 2000:-). Ni blir också omnämnd i en artikel i Tidningen Rent där vi kommer att skriva om stiftelsen.
   Vill ni hellre donera en utbildning från ert företag, så går det också bra.
   Vinnarna av kompetensutvecklingen kommer presenteras vid Clean & Facility i november 2021, sponsorerna kommer också att uppmärksammas.
   Förra året delade vi ut 20.000 kr till två lokalvårdare som nu genomgått en handledarutbildning för SRY, de kan nu hjälpa till att utbilda sina kollegor.
   Sätt in ditt bidrag till Bankgiro 463-5322 eller Swish 1236212989
Vill ni hellre har en faktura hör av er till kansliet info@stadbranschensverige.se
   Här kan du läsa mer om ”Stiftelsen för kompetensutveckling”

266 cleanbanner 21
Branschens viktigaste mötesplats!

Mer än någonsin finns ett behov för branschen att mötas för att dela kunskap och information. Nu när hygien och rengöring är högt prioriterat i hela samhället så gynnas alla av att nyckelpersoner och branschdrivande företag kan mötas.  

Den 16-17 november 2021 är det dags för Clean & Facility på Kistamässan i Stockholm.
   Läs mer om ”Clean & Facility”
1x1 274 hotel stad
1x1
Stöd för korttidsarbete utökas

Den nya pandemilagen kan innebära ännu större prövningar för många bolag. Nu skjuter regeringen till ytterligare pengar till korttidspermitteringar.

– I och med att vi har en pandemilag på plats med tuffa krav på verksamhetsutövare så vill vi se till att företagen kan behålla sina anställda och att människor kan behålla jobbet, säger Per Bolund, i en intervju med DN.
   Läs mer på ”CleanNet”
1x1 277 rut rot okar
1x1
Maxtaket för rot- och rutarbete ökar

I år höjs det kombinerade maxtaket för rot och rut från dagens 50 000 kronor till 75 000 kronor.

Maxtaket för rot ligger kvar på 50.000 kronor men det finns nu större möjligheter att få subventionerade tjänster inom ramen för rut, däribland nytillskottet tvätt på tvättinrättning.
  Läs mer och lyssna på ett inslag ”SR Gävleborg”
1x1 279 gammal stadare
1x1
Medlarbud till Kommunal

Konflikten mellan facket Kommunal och Vårdföretagarna hotar att bryta ut under fredagen.

Nu har parterna tagit emot ett bud från medlarna i ett försök att undvika strejk på ett antal privata äldreboenden i nästa vecka. – Medlarna har lagt ett förslag, säger Per Östlund, förhandlingschef på Almega Vårdföretagarna.
  Läs mer på ”Sydsvenskan”
1x1 281 samhall5
1x1
Kraven vid anställning på Samhall ses över

Regeringen ställer skärpta krav på Arbetsförmedlingen vid anställning på Samhall.

Regeringens sätt att styra Samhall har diskuterats, och i många fall kritiserats, under flera år. Bland annat för att statligt ägda Samhall sägs konkurrera i upphandlingar med privata bolag. Och att kraven på de anställda är otydlig och har ökat.
   Läs artikeln på ”CleanNet”
1x1 275 stad utbildning
1x1
Nytt samarbete ska lyfta utbildning på nätet

Continuing Education Institute, CEI, med sitt koncept NXT Learning och Boragos Städakademi har inlett ett samarbete för utveckling av nya digitala utbildningar inom städrelaterade tjänster.

– Vi har filmat utbildningen och gjort interaktiva övningar som tillsammans bildar en kurs som deltagarna kan gå via sin dator, surfplatta eller mobil. Vi har arbetat med att digitalisera utbildningar sedan mitten av 90-talet och får nu allt fler uppdrag i spåren på rådande situation, säger Ann-Charlotte Johannesson, vd för CEI och NXT Learning.
   Läs mer på ”CleanNet”
1x1 278 daniels stadtjanster
1x1
Fläckfria städinsatser

Företaget, Daniels Städtjänster står för, bokstavligt talat, fläckfria städinsatser från Göteborg i norr till Varberg i söder.

– Vi står för ärlighet och har inga dolda avgifter i våra priser. Städmaterialet ingår alltid i priset och vi har heller inga res- eller inställelseavgifter, poängterar Daniel Popescu.
   Han lyfter fram begrepp som trygghet, respekt och ett innovativt tankesätt, vilka präglar alla delar av verksamheten. Kunden  omfattas alltid av trygghetsförsäkring om något skulle hända i samband med städningen.
   Läs artikeln på ”Svensk Leverantörstidning”
1x1 276 kbm desinfektion
1x1
Effektiv handdesinfektion från KBM Professional

KBM Professional presenterar ytterligare tillskott i sortimentet för personlig hygien.

Handdesinfektionen uppfyller kraven för EN 14476 (kvantitativt suspensionsprov för utvärdering av virusavdödande effekt inom medicinområdet) samt EN 1500 och eliminerar effektivt såväl bakterier och virus. Handdesinfektionen innehåller etanol 70% och verkar återfettande vilket motverkar torrsprickor och eksem i huden.
  Läs pressreleasen på ”MyNewsDesk”
1x1 280 mittstad
1x1
Mittstäd gör förvärv

Den norrländska nykomlingen Mittstäd har köpt städbolaget Alert. Därmed växer Mittstäd utanför hemstaden Sundsvall.

Utöver städentreprenad kommer Mittstäd att driva butik i Ånge.
   – Vi ska bland annat säljer arbetskläder, förbrukningsartiklar och städmaterial. Det blir spännande att utveckla butiken, säger Lars Holmlund.
  Läs mer på ”CleanNet”
134 veckans fundering
”Allt blir enklare om vi lyckas göra om våra misstag till roliga historier”
 ”Livet är egentligen inte så komplicerat men vi gör det ofta svårt för oss själva”
[Mia Törnblom]
Click to share on Facebook
Click to share on Twitter
Click to share on LinkedIn
Click to share on Email