Ny ordförande vill ta trafikskolebranschen in i framtiden Ser e-postmeddelandet konstigt ut? Klicka här >>
114 str logotyp gradient v pos RGB 2018
STR Pressmeddelande
829 AdobeStock trafik oskarp 1200x400px
640x640transp 827 Mattias 2018 290
Ny ordförande vill ta trafikskolebranschen in i framtiden
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR, har fått en ny ordförande. Lerumsbon Mattias Glemfors tar över ordförandeklubban efter Berit Johanssons 15 år och ser fram emot att leda ett förbund och en bransch i en tid då en kraftig omställning är en nödvändighet.

– Det känns fantastiskt bra och spännande, jag tror att vi är på väg in i något nytt, säger Mattias Glemfors.
Vår bransch utbildar framtidens förare
STR är en branschorganisation för företag som bedriver tillståndspliktig förarutbildning med närmare 80 procent av landets trafikutbildare som medlemmar. Och STR:s nye förbundsordförande ser hur förbundet och medlemmarna såväl som hela branschen och fordonsindustrin står inför en framtid där en stor omställning är nödvändig. Det gäller till exempel omställningen från nya digitala tjänster och ny teknik men också från fossila drivmedel till el.

– Vi och våra medlemmar har ett stort ansvar - det är vi som utbildar framtidens förare och de har nya krav vad gäller både former för utbildning och fordon. Allt fler elever förväntar sig till exempel miljöanpassade och automatväxlade bilar med el- och hybridteknik. Här behöver vi säkra upp att vi som medlemsorganisation är med och driver utvecklingen istället för att bromsa den.


Nyckelfråga att behålla personal
Det kommer att vara en stor, men nödvändig, utmaning att hänga med i den snabba utvecklingen, menar Mattias Glemfors. En nyckelfråga för trafikutbildningsföretagen är att behålla personal. Det gäller att överhuvudtaget få dem att stanna i trafikläraryrket, vilket redan idag är ett problem.

– Som bransch måste vi jobba för schyssta villkor. Trafiklärare ska kunna tjäna vettigt, ha möjligheter till vidareutbildning och en bra arbetsmiljö. En förutsättning för allt detta är företag med sund ekonomi.

Mattias Glemfors vill inte sia om hur långt hans ordförandeskap kan bli. Det viktigaste är att ha förtroende och att inte ”sitta och blir mossig”.

– Så länge jag kan driva ett meningsfullt utvecklingsarbete kan jag vara ordförande.


Mer information: 
Mattias Glemfors, ordförande STR 0706-61 91 91
Jenny Ränzlöw, kommunikatör STR 0725-04 22 24
831 utropstecken 150x100
Lite fakta om STR:s nye ordförande
Mattias Glemfors föddes i Linköping 1971. Idag bor han med fru och tre barn i Lerum, nordost om Göteborg. Under åren 2003-2011 drev han själv Kramérs trafikskola och från 2011-2019 tillsammans med en kollega. Han har under många år engagerat sig i utvecklingsarbetet inom STR.
$$$open$$