Krafttag mot svarta körskolor och provfusk välkomnas Ser e-postmeddelandet konstigt ut? Klicka här >>
114 str logotyp gradient v pos RGB 2018
STR Pressmeddelande
829 AdobeStock trafik oskarp 1200x400px
STR välkomnar efterlängtat krafttag mot svarta körskolor och provfusk


På onsdagsförmiddagen presenterade Transportstyrelsen en rad åtgärdsförslag för att motverka illegal verksamhet i samband med trafikutbildning samt prov- och behörighetsfusk. För Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR, som under 20 års tid fört kampen för att motverka illegal verksamhet mottogs förslaget med stor glädje.

– Det är mycket positivt att utredningen tagit ett brett grepp och föreslår en rad kraftfulla åtgärder mot den växande illegala verksamheten inom svensk förarutbildning. Förslagen på åtgärder kommer göra skillnad och försvåra den pågående illegala verksamheten och nu ser vi fram emot att förslagen verkställs så snabbt som möjligt, säger Mattias Glemfors, förbundsordförande på STR.

Rapporten överlämnades av Transportstyrelsen till infrastrukturminister Tomas Eneroth.

– Den stora vinnaren är den enskilde körkortstagaren som skyddas och får en bättre körkortsprocess på sikt. Vinnare är även arbetsmiljön för Trafikverkets och trafikskolornas personal vars arbetsmiljö kommer att förbättras samt övriga myndigheternas möjligheter att samordna arbetet mot denna kriminalitet, säger Christer Wickman, förbundssekreterare på STR.

STR välkomnar att samhällsproblemet med illegal trafikskoleverksamhet nu prioriteras politiskt så att branschen kan fokusera mer på utveckling av pedagogik och kvalitet.

–  Vår bransch och våra medlemmar står inför en framtid som innebär stora förändringar vad gäller såväl teknik som miljö. Det ligger i allas intresse att utveckla dessa områden, och fortsätta erbjuda en trafiksäker och kvalitativ utbildning som körkortstagaren har rätt att få, avslutar STR:s ordförande Mattias Glemfors.

Hela rapporten finns på Transportstyrelsens hemsida


Mer information: 
Mattias Glemfors, ordförande STR, 0418-40 10 88
Christer Wickman, förbundssekreterare STR, 0736-20 49 12
Jenny Ränzlöw, kommunikationsansvarig STR 0725-04 22 24

Pressbilder

800 str framtiden nyhetsbrev 150x100
Om STR
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR, är en organisation för företag som bedriver tillståndspliktig förarutbildning.
STR:s medlemsföretag bedriver drygt 750 utbildningsverksamheter över landet som sysselsätter nästan 3 000 lärare. Utbildningsföretagen erbjuder utbildning av förare i trafiksäkert och miljöanpassat körsätt på bil, buss, lastbil, tvåhjuling och terrängfordon. Varje år utbildar man drygt 185 000 körkortstagare och 50 000 yrkesförare. Förbundet har en rikstäckande reklamationsgaranti för alla STR-elever.

$$$open$$