Exotiska resor sedan 1993 Webbversion
2092 Banner Cook%c3%b6arna One Foot Island
22 augusti 2023
Söderhavet - Fiji, Cooköarna och Tahiti
Fiji, Cooköarna och Tahiti – dessa paradisöar är ett måste att en gång i livet få besöka. Populäraste tiden för svenskar att resa är när det är kallt, mörkt och grått här hemma, d v s november till mars. Då är det varmt, soligt och grönskande i Söderhavet! Kommer det nederbörd så är det korta tropiska regn, sen tittar solen fram igen.

I detta nyhetsbrev kan ni läsa om Elins, Anders och Annikas upplevelser vid deras respektive resa till dessa tre paradis.

Vi har varit där! Vi som jobbar på Tour Pacific uppdaterar oss på plats på resmålet flera gånger om året. Vår vision är att alltid kunna ge förstahandsinformation till våra kunder på de destinationer där vi är specialister. Vi besöker massor av hotell, sover i sängarna, snorklar och testar alla restauranger. Vissa ställen har vi besökt oftare, andra mer sällan, men vi har varit där!

445 TahitFlowwe Girls1000
2096 Elin och Lena Fiji   Matamanoa
2097 Elin Fiji   Honeymoon Island
Fiji – Matamanoa Island Resort, ett paradis på jorden
Förra året åkte Tour Pacifics Elin till Söderhavet tillsammans med sin mamma Lena. Läs vad Elin tyckte om Fiji:

"Vårt första stopp under vistelsen var Matamanoa Island Resort. Det är en vacker och mysig liten ö som ligger ca 1 timmes båtresa från Port Denarau Marina.

Jag och min mamma blev väl omhändertagna när vi anlände till ön. Vi fick bland annat varsin kall, god dryck och en kall handduk som vi kunde svalkas av oss med i den sköna värmen. Personalen på ön var fantastisk och hade en känsla för personlig service.

Vi bodde i en Bure som låg precis vid stranden, Bure betyder hus eller bungalow på fijianska. Vi hade en egen plunge pool och utomhusdusch vilket kändes otroligt lyxigt. Matamanoa hade några av de vackraste solnedgångar jag sett. Jag och mamma satt varje kväll och njöt av ett glas vin medan vi såg ut över stranden och havet. Minnen för livet!"

Läs mer om Elins resa och hennes besök på Musket Cove på vår hemsida!


Restips: Anländ till Matamanoa med helikopter direkt från flyplatsen. Arrive like a rockstar! 
2102 Elin Fiji   Musket Cove
2109 Dansare 300x348
2108 Muri Beachcomber strand 300x348
Cooköarna - Rarotonga, småskaligt och ljuvligt
För oss som älskar Söderhavet och vill uppleva Polynesiens charm och gästfrihet är Cooköarna det perfekta resmålet som lockat svenskar under flera decennier. Tour Pacifics resesäljare Annika var där vintern 2019 och delar här med sig av sina upplevelser.

"Redan när man ser ut genom fönstret vid inflygningen till Rarotonga, känner man i hela kroppen att detta är en alldeles speciell destination. Ett leende sprider sig över ansiktet och man förstår  varför deras slogan är ”Love a Little Paradise”. Det kommer inte att bli svårt!

När vi landar är det ganska molnigt och solen får inte mycket chans att tränga igenom men atmosfären är klar och det är varmt och lite fuktigt i luften. Att vara på Cooköarna ger en känsla av att vara så långt hemifrån och allt som heter vardag man kan komma.

Tidsskillnaden på 12 timmar och bristen på WI-Fi gör att man inte är tillgänglig hela tiden på telefon eller sociala medier. En skön känsla att vara mer fri men när behovet uppstår så märks det att bästa mottagningen är runt hotellreceptionen där gästerna står i klunga med telefonen i handen!

Jag blir mött direkt på flygplatsen av vår lokala representant från Island Hopper Vacations med en traditionell Ei Kaki, blomstergirland som hängs runt halsen. Efter att ha checkat in på Muri Beachcomber byter jag snabbt om till något svalare och går en runda längs med den kritvita, puderfina stranden Muri Beach på Rarotongas östkust."

Läs hela Annikas berättelse på vår hemsida!

Restips: Kombinera gärna Cooköarna med Nya Zeeland. Och två gånger i veckan går flyg mellan Cooköarna och Tahiti - också ett populärt resmål att kombinera med!
2106 Annika och en rep. 600x333
2105 Anders Tahiti 2012 solstolar 300x243
2103 Anders Tahiti 2012 300x244
Tahiti - himmelskt vackra öar och turkosblåa laguner
Tahiti i Franska Polynesiens övärld andas romantik med sina himmelskt vackra öar och turkosblåa laguner. Ett folk som med sina danser och sånger berättar sina kärlekssagor.

I november ska Tour Pacifics resesäljare Anders åka till Tahitimed sin fru Fia. Spännande! Vad säger Anders om detta?

”Det ska bli otroligt roligt att få komma tillbaka till Tahiti. Det är 10 år sedan jag var där så det har nog hänt en hel del sedan dess. Programmet är inte satt ännu så jag ser med spänning fram till vad det kommer innehålla. När jag var där senast så besökte jag bland annat huvudön Tahiti och åkte på en kryssning med Paul Gauguin Cruises. Jag reste runt på både Moorea och Bora Bora och besökte flera olika hotell och deltog på utflykter i lagunerna.

Det bästa med Tahiti är dess magnifika natur som är så oerhört vacker, både ovan och under vattenytan. En dröm är att få besöka de vackra Tuamotuöarna; Tikehau, Rangiroa och Fakarava. Det ligger högt på min Bucketlist!”

Läs mer om Tahiti på vår hemsida!

Restips: Det går smidigt att flyga till Tahiti via USA:s västkust.
2104 Anders Tahiti 2012 kanoter 600x358
262 HappyFijiWomenWeb
Söderhavets pärlor – gruppresa med svensk färdledare
13 november 2024
Nu erbjuder vi åter denna omfattande och spännande resa i södra Stilla havet. Som Sveriges ledande söderhavsexpert i över 30 år är vi oerhört stolta över att kunna erbjuda en rundresa där vi besöker följande länder:

  • Nya Zeeland, Bay of Islands på Nordön
  • Tahiti med Bora Bora
  • Cooköarna
  • Fiji
  • Samoa
Håll utkik på vår hemsida och i våra nyhetsbrev. Resan blir preliminärt 27 dagar/24 nätter lång och vi siktar på ett pris runt 129.900kr per person. Mer information kommer under hösten.

Resan har max 24 platser och intresset är stort. Säkra din plats redan nu!

Läs mer om våra rundresor här här
1806 flyg i solnedg%c3%a5ng beskuren
Visste du att....
Vår resesäljare Anders gifte sig på en sandstrand på Rarotonga på Cooköarna?

Vill ni också gifta er i Söderhavet så kontakta Anders så berättar han mer!

Res tryggt med Tour Pacific - vi finns här för er!
Vill du planera drömresan tillsammans med en passionerad resespecialist ska du kontakta oss på Tour Pacific. Anders, Annika och Josefin tar hand om dina reseförfrågningar.

Vår kunskap är din trygghet!       Kontakta oss redan idag
2095 7X2A6111297x325 nyhetsbrev ny
Anders Persson
"Har du alltid drömt om att åka på de sju haven? Vi har kryssningar med Regent och Silversea och jag guidar dig gärna till din drömsemester" 640x640transp
2094 Annika nyhetsbrev 297x325
Annika Sotiriou
"Jag har en stark passion för skräddarsydda researrangemang. Uppskattar du personlig service av någon som varit på resmålet så är jag rätt person" 640x640transp
2093 Profilbild 1 nyhetsbrev
Josefin Poté
"Drömmer du om fantastisk dykning i exotiska vatten? Jag finns här och hjälper dig gärna att skräddarsy den semester som passar just dig" 
$$$open$$