Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
556 hallbarhetsklivet for besoksnaringen CMYK
Nyhetsbrev från Hållbarhetsklivet
152 fredriklinden2020
640x640transp
Välkommen till Hållbarhetsklivets nyhetsbrev!
640x640transp
Detta nyhetsbrev vänder sig till dig som är en del av Hållbarhetsklivet – Västsveriges samlade insats för en hållbar besöksnäring. Här kan du läsa vad som händer inom Hållbarhetsklivet, få specialerbjudanden som vänder sig till de verksamheter som är anslutna och få inspiration till att ta det egna hållbarhetsarbetet vidare inom ekonomisk-, social- och miljömässig hållbarhet.

I dagsläget har 337 besöksnäringsverksamheter och 35 kommuner i Västsverige valt att ansluta sig och fler är på gång.

Tillsammans gör vi skillnad!

Fredrik Lindén
VD, Turistrådet Västsverige
LÄS MER OM INITIATIVEN PÅ HÅLLBARHETSKLIVET.SE
559 Heestrand in Bohusl%c3%a4n  Photo Cred Per Pixel
640x640transp
Ta chansen att få bättre bilder
640x640transp
Att ha ett riktigt bra bildmaterial är en viktig beståndsdel i framgångsrik marknadsföring av besöksnäringen. Under september månad erbjuder Turistrådet verksamheter som är anslutna till Hållbarhetsklivet att uppdatera och förbättra sitt bildmaterial. För att ha riktigt bra bilder att använda i kommunikationen av Västsverige och Hållbarhetsklivet kommer vi att anlita professionella fotografer som besöker anslutna verksamheter för att ta bilder. Dessa bilder kan även användas av verksamheterna själva i den egna marknadsföringen.

Turistrådet står för kostnaden för fotograf och verksamheten ser till att allt fungerar på plats när fotografen kommer, det vill säga planerar vad som ska fotograferas, ser till att logistiken fungerar på plats och ordnar med statister om det behövs. Anmäl intresse för att ta del av detta erbjudande genom att fylla i formuläret på Hållbarhetsklivets webbplats senast den 31 augusti. Antalet platser är begränsat så vänta inte med din anmälan.
TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET
154 edshultshall
640x640transp
Nomineringarna till Årets Hållbarhetskliv utsedda
640x640transp
För att uppmärksamma verksamheter och kommuner som utmärker sig inom Hållbarhetsklivets fyra grundläggande principer har Turistrådet instiftat en årlig utmärkelse; Årets Hållbarhetskliv. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Prisutdelning sker i samband med Turistrådsdagen den 11 november.

I vart och ett av de fyra delområdena i Västsverige har en jury utsett områdets kandidater. Det är bland dessa som huvudjuryn sedan utser årets vinnare. De verksamheter och kommunala initiativ som har utsetts är följande:

Boråsregionen
Verksamhet – Hemma på Klev
Kommunalt initiativ: Ulricehamn – Lassalyckan

Fyrbodal
Verksamhet – Tingvall B&B Eco Lodge
Kommunalt initiativ: Tanum – Hållbar skärgård

Göteborgsregionen
Verksamhet – Gunnebo Slott & Trädgårdar
Kommunalt initiativ:  Tjörn – Island of Art
 
Skaraborg
Verksamhet – Naven Outdoor Experience
Kommunalt initiativ: Skara – Klostersjön

LÄS MER OM NOMINERINGSPROCESSEN OCH MOTIVERINGAR HÄR
557 Turistr%c3%a5dsdagen 2020
640x640transp
Save the date: Turistrådsdagen den 11 november 2021
640x640transp
Missa inte årets Turistrådsdag den 11 november i Göteborg. Vi kommer att vara på Biografen Bergakungen, Skånegatan 16 B. Det kommer även finnas möjlighet att följa dagen digitalt.

Inbjudan och program kommer senare i höst, men boka gärna dagen redan nu. Vi vågar lova en intressant och underhållande dag med hållbarhet i fokus.
MISSADE DU TURISTRÅDSDAGEN 2020? UPPLEV DEN HÄR I SÅ FALL
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
184 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
| | |