Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
151 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
Nyhetsbrev från Turistrådet Västsverige
669 Turistradet online   toppbild8
640x640transp
Missa inte Turistrådet Online den 13 oktober
640x640transp
Den 13 oktober klockan 10 är det återigen dags för Turistrådet Online - vår egen digitala seminarieserie där vi bjuder på spännande föreläsningar riktade till besöksnäringen utifrån olika teman. Den här gången sänder vi direkt från Stenungsbaden Yacht Club. Under det här seminariet ger vi dig inspiration och tips på hur du genom att skapa rätt kommunikativt innehåll kan engagera målgruppen att besöka Västsverige när och där det inte är fullt under året.

Vi lyssnar till sociala medier-strategen Cecilia Victoria Kärrberg från byrån Digitalsnack. Dessutom talar Karin Åkerman från Stenungsbaden Yacht Club och Elisabeth Erikson från Erikson Cottage om hur de arbetar med sitt kommunikativa innehåll. Från Turistrådet berättar Ann-Charlotte Carlsson om hur vi arbetar med innehållsmarknadsföring av Västsverige. 
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
668 Slussens Pensionat
640x640transp
Slussens Pensionat Västsveriges nominering till Stora Turismpriset
640x640transp
Turistrådet Västsverige har nominerat Slussens Pensionat på Orust som Västra Götalands läns kandidat till Stora Turismpriset, som delas ut vid en prisceremoni i Stockholm den 24 november. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Vinnaren belönas med 100 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats.
LÄS MER
677 Pressresa
640x640transp
Stort Västsverige-intresse från internationell media i höst
640x640transp
Efter ett 2020 som inte alls blev som planerat varken för oss i Västsverige eller någon annan märker vi på Turistrådet i år av ett ökat intresse från medier och influencers. Till exempel har Svenska Dagbladet gjort stora fina resereportage härifrån tidigare i år, och efter sommaren har även de internationella besöken kommit igång ordentligt. Från augusti och fram till nu i början av oktober har Västsverige haft omkring 20 pressbesök. 

Danska Politiken har varit här vid tre tillfällen och upplevt olika vandringsleder. En norsk journalist som skriver för Aftenposten har gjort ett flertal reportage om skaldjur och cykling bland annat. I veckan kommer också influencern och TV-profilen Maj Britt Aagard till Bohuslän för att skriva om mat och skaldjur.

Det stora franska TV-programmet Echappées Belles har varit på besök och sänder ett långt Västsverige-reportage i nationell TV i november. Tidningen Le Figaro har också de besökt oss för att uppleva västkusten och dess skaldjur.

I Tyskland har vi aktivt valt att kommunicera "njutvandring", vilket har lett till att frilansskribenter från bland annat National Geographic, Bergsteiger Magazin och Stern har kommit hit. 
LÄS MER OM HUR VI NÅR UT HÄR
566 H%c3%a5llbarhetsklivet play
640x640transp
Se filmen om Hållbarhetsklivet 
640x640transp
Med hjälp av Hållbarhetsklivet sätter vi tillsammans Västsverige på kartan som en hållbar destination. Det är våra gemensamma insatser som gör skillnad, och inget steg är för litet så länge det går i rätt riktning.

Surfa gärna in på www.hallbarhetsklivet.se för att läsa om alla fina initiativ som görs från våra västsvenska besöksnäringsföretag. Titta också gärna på den film om Hållbarhetsklivet som vi har tagit fram, som berättar om varför Hållbarhetsklivet är viktigt och hur du som verkar inom västsvensk besöksnäring kan ansluta dig, om du inte redan har gjort det.
KLICKA HÄR ELLER PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN
678 h%c3%a4ll%c3%b6
640x640transp
Så marknadsförs Västsverige resten av året
640x640transp
Kulturhöst i Västsverige, presentkortserbjudanden, konferenser och upplevelser strax utanför Göteborg - det är några av de marknadsföringsinsatser som Turistrådet Västsverige är delaktiga i under 2021 års sista kvartal. På turistradet.com finner du mer fördjupande information samt kan ta del av årsplaneringen och läsa om besöksnäringsinsatserna som ligger bakom.
LÄS MER PÅ TURISTRADET.COM
675 V%c3%a4sttrafik
640x640transp
Tillbaka på kontoret igen? Läs nybörjarguiden till kollektivtrafiken
640x640transp
Var det ett tag sedan du reste kollektivt? Känner du dig osäker på hur du köper biljett eller hittar rätt resväg? Och vad betyder egentligen de nya zonerna? För dig som behöver friska upp minnet lite har Turistrådets regionkollegor Västtrafik skapat en nybörjarguide till kollektivtrafiken. Bli din egen expert på hållbart resande med denna som grund!
NYBÖRJARGUIDE TILL KOLLEKTIVTRAFIKEN
670 Pater Noster2
640x640transp
Ny internationell utmärkelse till Pater Noster
640x640transp
Svenska designbyrån Stylt har vunnit guld i den internationella designtävlingen Hospitality Design Awards. Konceptet och inredningen för den 152 år gamla fyrmästarbostaden vid Pater Noster på ön Hamneskär utanför Marstrand belönades i slutet av september med juryns specialpris - Special Judges’ Awards: Small-key Hotel.
LÄS MER
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
184 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
| | |