Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige i vår
854 trandansen natt
640x640transp
Se tranorna dansa vid Hornborgasjön
640x640transp
Redan den 10 mars siktades årets första tranor i yster parningsdans kring Hornborgasjön. Sedan dess har det bara blivit fler och fler, och i skrivande stund befinner sig omkring 6 000 tranor vid området kring Trandansen. Att se detta skådespel är verkligen något som borde stå på alla naturvänners "bucket list'". Varför inte kombinera denna upplevelse med att checka in på ett mysigt boende och njuta av god mat i området kring Hornborgasjön? Du väljer själv ifall du vill bo i Falköping, Skara eller Skövde.

Och just det - för att undvika att det blir för många besökare vid samma tillfälle - planera gärna ditt besök.
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR DITT BESÖK
848 semester med hund
640x640transp
Ta med din lurviga kompis på semestern
640x640transp
Att ta med din bästa fyrfotakompis på semestern blir allt vanligare. Och varför skulle du inte? Åker du till Västsverige så kryllar det nämligen av boenden och restauranger som inte bara accepterar, utan till och med välkomnar att du har lurvigt sällskap med dig. Runt om i vår härliga region finns massor av roliga upplevelser som blir ännu roligare när du har hunden med dig. Vad kan vara bättre än att vandra i vacker natur på dagen, besöka ett café eller en restaurang med "vofflor", "pupcakes" eller egen hundöl på menyn och sedan checka in på ett boende där hunden får egen säng och choklad på kudden? Svårslaget eller hur?
SÅ SEMESTRAR DU MED HUND I VÄSTSVERIGE
852 Magritte
640x640transp
Upplev surrealismens mästare Magritte på Tjörn i vår
640x640transp
Är du konstintresserad i allmänhet och föredrar surrealismens mästare i synnerhet? Då ska du definitivt styra kosan i riktning Tjörn, och besöka Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn i vår. Den 8 maj öppnar nämligen utställningen "Rene Magritte: Idéernas laboratorium", för att pågå ända fram till den 4 september.

Rene Magritte var en belgisk konstnär som betraktas som något av en mästare inom surrealism. Han jobbade mycket med oljemålningar, men i denna utställning är det hans verk på papper som står i centrum. Detta är första gången sedan 1967 som en Magritte-utställning genomförs på svensk mark, och utställningen är dessutom producerad enbart för Nordiska Akvarellmuseet - så det är verkligen "once i a lifetime"-läge för dig som är konstintresserad. Kombinera gärna med att tillbringa några dagar på Tjörn - Island of Art, och njuta i vardagen med bra boenden och god mat och dryck. Passa gärna på att besöka Skulptur i Pilane som öppnar för säsongen den 14 maj.
LÄS MER OM UTSTÄLLNINGEN HÄR
853 J%c3%a4rv Ramsvik2
640x640transp
JÄRV RAMSVIK - En helt ny naturupplevelse
640x640transp
Järv Äventyr är en helt ny och unik upplevelse där du i lag under två dagar upplever den vackra svenska naturen på ett helt nytt sätt. 30 april-1 maj kommer Järv till Ramsvik i norra Bohuslän. Samla ihop kompisgänget, arbetskamraterna eller familjen och var med om ett naturäventyr du aldrig glömmer! Ni tar er fram över släta granithällar, genom skogar och upp på toppar med vidunderlig utsikt. Under färden löser ni kluriga uppdrag och hitta gömda skattkistor.
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
850 V%c3%a4stg%c3%b6taloppet MTB
640x640transp
VÄSTGÖTALOPPET MTB - Ett mountainbikelopp för alla
640x640transp
Söndagen den 15 maj smäller det! Då är det äntligen dags för Västgötaloppet MTB. Här är det festligt, glädjefyllt och familjärt som är programförklaringen - och du kan välja mellan flera olika sträckor (70 km, 34 km och 13 km) efter egen förmåga. Loppet startar vid Åsunden i Ulricehamn och går i mål på Sjöbo Arena i Borås. Tänk vilken härlig känsla att flyga fram på cykeln genom ett böljande vårvackert Sjuhärad. En upplevelse att minnas!
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
Foto: Ekstrand Media
640x640transp
AIM CHALLENGE - En härlig utmaning för multisportaren
640x640transp
Gillar du att springa, cykla, klättra, simma, balansera och paddla? Då får du verkligen både en uppmaning och en dröm som går i uppfyllelse om du anmäler dig till AIM Challenge i Ulricehamn, som avgörs den 7 maj. I lag om två personer ska ni under sex timmar ta så många kontroller som möjligt av de 60 utplacerade. När du ändå är på plats rekommenderar vi också att du stannar någon dag extra i Ulricehamn. Välj ditt boende här. 
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |