Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
995 hallbarhetsklivet for besoksnaringen CMYK
Nyhetsbrev från Hållbarhetsklivet
1145 vinnare hkb222
640x640transp
Wrågården och Platåbergens Geopark vann Årets Hållbarhetskliv 2022
640x640transp
Den 10 november delades Årets Hållbarhetskliv 2022 ut i samband med Turistrådsdagen på biograf Bergakungen i centrala Göteborg. Och det blev dubbelvinst för Skaraborg när Wrågården i Falköping tog hem segern bland besöksnäringsverksamheterna, och Grästorps kommun/Platåbergens Gepark drog det längsta strået bland de kommunala initiativen. Kandidaterna till Årets Hållbarhetskliv väljs ut av en jury för respektive kommunalförbundsområde (Boråsregionen, Fyrbodal, Göteborgsregionen och Skaraborg). Därefter utser en huvudjury vinnarna av Årets Hållbarhetskliv.  

Wrågården är ursprungligen ett traditionellt familjejordbruk som under Henrik Alexanderssons (som driver gården i femte generation) ledning utökat verksamheten till att omfatta en rad olika aktiviteter: Restaurang, älgpark, älghotell, bisonuppfödning, fotbollsgolf, padel, öl- och whiskeyprovning, konferens, gårdsbutik, café och mycket mer.

Platåbergens Geopark är Sveriges första Unesco globala geopark.  Det innebär att platåbergslandskapet har geologiska platser och landskap som är av internationell betydelse – och som ses som världsunika av FN-organet Unesco. Geoparkens yta sträcker sig över ett flertal kommuner och hela 15 olika platåberg, och är ett samarbete mellan Trollhättan, Vänersborg, Grästorp, Lidköping, Götene, Mariestad, Skara, Skövde och Falköping. Grästorps kommun är driftsorganisation.
Vinnarintervjuer och motiveringar
1142 Hanna Anfelter
640x640transp
Gästkrönikör på Hållbarhetskliv.se - Hanna Anfelter
640x640transp
”Kriserna avlöser varandra och läget känns ovanligt mörkt och tungt just nu, men det är inte läge att ge upp. Den hållbara vägen är den enda vägen framåt. Genom att arbeta med hållbarhetsfrågor är du med och bidrar till ett bättre samhälle, ett kliv i taget.”

Det skriver Hanna Anfelter, kommunikatör, redaktör och skribent med passion för hållbarhet, i en exklusiv gästkrönika för Hållbarhetsklivet. Hanna driver bland annat bloggen och Instagramkontot Reform Travel, där hon delar inspiration, tips och kunskap om hållbar turism.
Läs Hannas krönika här
1143 HK kollage
640x640transp
Så vässar du din hållbarhet - tips och goda exempel
640x640transp
För att ansluta sig till Hållbarhetsklivet ska man kunna berätta hur man utifrån en eller flera av Hållbarhetsklivets fyra grundläggande principer (Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt, Bra för både boende och besökare, Fler besökare när och där det inte är fullt samt Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter) arbetar med sin hållbarhet. På Hållbarhetsklivet.se erbjuder vi därför utifrån varje princip på goda exempel från redan anslutna verksamheter.
Läs mer på Hållbarhetsklivet.se
1144 fiskebild
640x640transp
Anslut er verksamhet till Hållbarhetsklivet 
640x640transp
Till dags dato har omkring 500 verksamheter (företag, kommuner och organisationer) valt att ansluta sig till Hållbarhetsklivet. Har din verksamhet inte fått tillfälle än? Läs gärna mer om Hållbarhetsklivet, de fyra principerna och hur du ansluter dig på Hållbarhetsklivet.se 
Till anslutningsformuläret
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
184 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
| | |
$$$open$$