Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige
933 morsdag
640x640transp
Ge bort en härlig upplevelse på Mors dag den 29 maj
640x640transp
Blommorna vissnar till slut, och chokladen äts obönhörligen upp för eller senare. Varför inte hylla din älskade mamma med ett presentkort på en upplevelse i Västsverige? Kanske kan ni rentav hitta på något tillsammans och skapa ett minne som aldrig bleknar?
10 tips på Mors dags-present
940 orientering
640x640transp
Världens bästa orienterare gör upp i Borås
640x640transp
Under Kristi Himmelfärdshelgen den 26-29 maj kommer världscupen i orientering till Borås. Startfältet rymmer elitlöpare från 25-30 länder, däribland vår svenska superstjärna Tove Alexandersson. Orientering hör ju vanligtvis hemma i skogen - men när världscupen kommer till Borås är det för att tävla i stadsmiljö, vilket gör att du som publik verkligen kan följa löparna på ett helt annat sätt. Evenemanget är dessutom gratis! Ta chansen att uppleva idrott i världsklass från första parkett! 
Läs mer om tävlingarna här
939 musik
640x640transp
Gå på konsert i Västsverige i sommar
640x640transp
Efter två år med olika grad av pandemirestriktioner svämmar musiksommaren 2022 formligen över av konserter i alla de slag. I Västsverige kan du välja mellan alltifrån stora arenor som Ullevi och Lisebergs stora scen till betydligt intimare sammanhang, där du kanske både får både en konsert- och matupplevelse på en och samma gång.
Var i Västsverige vill du gå på konsert? Välj här!
934 Almn%c3%a4s4
640x640transp
Motion och västsvensk gourmetmat - en svårslagen kombination
640x640transp
Den 11 juni är det dags för Almnäs Gourmetlopp i Hjo - tävlingen där du springer, joggar eller går i kombination med matstopp längs vägen. Loppet startar i Hjo Stadspark och målgång sker vid Almnäs Slott. Längs löpturen passerar du mathållplatser var femte kilometer. Fisk och skaldjur från Vättern, bröd, ost, chark, sparris, jordgubbar, sylt, saft och honung är bara några exempel på de lokala smaker du får uppleva.
Allt du behöver veta om Almnäs Gourmetlopp
936 tj%c3%b6rn
640x640transp
Konst i världsklass på Tjörn - Island of Art
640x640transp
Det är verkligen ingen slump att Tjörn brukar kallas för Island of Art. I sommar kan du som är konstintresserad uppleva både den världsunika Rene Magritte-utställningen på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn samtidigt som du också kan ta del av verk från konstnärer som Anna Fasshauer, Kent Karlsson och Hans Gothlin vid Skulptur i Pilane i Klövedal. Magrittes verk på papper visas ända fram till den 4 september. Skulptur i Pilane håller öppet ytterligare några dagar efter det - fram till den 18 september.
Tjörn - Island of art
938 h%c3%a4llekis
640x640transp
Tågluffa till trädgårdar längs Gotaleden
640x640transp
Sträckan mellan Göteborg och Alingsås är bara drygt 5 mil, men för dig som älskar vackra trädgårdsmiljöer är den också ett veritabelt naturligt nöjesfält, beläget längs mysiga Gotaleden. Här kan du uppleva eleganta 1800-talsmiljöer, kreativa växtrum och klassiska slottsparker - och bäst av allt: Du kan ta dig till alla dessa härliga platser med pendeltåg och en kort promenad. Kombinera gärna din trädgårdstur med fika, lunch eller middag - och kanske till och med en övernattning?
Läs mer här
937 fikavandring4
640x640transp
Gör en sommarutflykt och fikavandra i Alingsås
640x640transp
Tycker du om att fika och vill veta mer om den svenska kafé- och bagerihistorien? Då ska du följa med på en guidad fikavandring bland pittoreska kullerstensgator och mysiga innergårdar i Sveriges fikahuvudstad Alingsås! Varje lördag från mitten av maj fram till 29 oktober kan du boka biljetter och lära dig mer om såväl den lokala kaffehistorien som svensk fikakultur. Givetvis får också smaka på massor av delikata bakverk. 
Läs mer och boka biljetter
935 Dalsland Swimrun
640x640transp
Dalsland Swimrun
640x640transp
Passa på att ta chansen att inleda semestern med en rejäl urladdning! Den 2 juli är det dags för årets upplaga av Dalsland Swimrun - tävlingen som slingrar sig genom den vackra dalsländska naturen i och kring Bengtsfors. 2022 erbjuds två olika banalternativ: En kortare variant på 9 km löpning och 1 km simning, eller en längre med 18 km löpning och 3 km simning. I år är både start och mål i Centralparken i Bengtsfors, och till skillnad från tidigare så är det singelklasser och inte partävlan som gäller. Välkommen!
Läs mer och anmäl dig här
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |