Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige
989 Porslinsfestivalen
640x640transp
19-21 augusti: Dags för Porslinsfestivalen i Lidköping igen
640x640transp
Det blir en riktig folkfest på Rörstrands fabriksområde i Lidköping till helgen. Då arrangerar nämligen Rörstrands Museum årets upplaga av den anrika Porslinsfestivalen. Fredag till söndag ska du som älskar porslin och keramiskt hantverk verkligen inte befinna dig någon annanstans än just här. Förutom fullspäckade utställningar står också tävlingar i drejning på programmet, och du kan också prova på drejandets ädla konst själv om du önskar. Temat för festivalen i år är "The dressed table", där tio keramiska mästare presenterar sin keramik i en visuellt utmanande föreställning. 
Läs mer om programmet här
987 GLpusk
640x640transp
27-28 augusti: Konst och mathantverk samspelar på GLUPSK på Dalsland
640x640transp
Den 27-28 augusti ska du som brinner för lokalproducerad mat, konst och konsthantverk verkligen ta chansen att bege dig till Bruket i dalsländska Fengersfors. Här samlas i dagarna två nämligen matproducenter, matförädlare, konsthantverkare och många andra kreativa personer, med konstnärskooperativet Not Quite i spetsen. Var lite Glupsk på Dalsland när tillfälle ges!
Läs mer här
990 MTBMeet
640x640transp
23-25 september: Fullspäckad cykelhelg på Kinnekulle MTB Meet
640x640transp
Under en hel helg den 23-25 september arrangeras guidning, after bike, cykelmässa, goda middagar och inte minst oförglömlig cykling på Kinnekulle och i Lundsbrunn. Ett strålande tillfälle för att träffa andra MTB-intresserade och samtidigt njuta av allt som området har att erbjuda. Har du ingen egen cykel är det bara att hyra i samband med att bokar din plats.
Boka din plats här
988 MTB
640x640transp
Åk på cykelsemester efter semestern
640x640transp
Finns det något härligare än att åka på semester efter semestern? Varför inte passa på att medans det fortfarande är ljusa kvällar och hyfsat varmt åka på cykelsemester i Västsverige. Här finns såväl fartfylld MTB-cykling som lite mer avslappnade turer på familjecyklarna. Kombinera gärna med mysigt boende och god mat. 
Cykelleder i Västsverige
991 tradgardjonsered
640x640transp
Tågluffa till trädgårdar längs Gotaleden
640x640transp
Den 7 mil långa sträckan längs Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås är trädgårdsälskarnas paradis. Här kan du uppleva olika typer av trädgårdar – alltifrån eleganta 1800-talsparker till kreativa växtrum skapade av kända trädgårdsprofiler. Och bäst av allt: Du kan ta dig till dessa trädgårdar i Göteborg, Jonsered, Lerum och Alingsås med tåget. I dagarna besöker till exempel TV-personligheten och kokboksförfattaren Lotta Lundgren Västsverige tillsammans med sin vän, trädgårdsinfluencern Emily Bratt för att göra just denna trädgårdsresa. Ta chansen du med!
Läs mer här
992 bronsskatt
640x640transp
Återupplev bronsåldern på Alingsås museum
640x640transp
Mitt i skogen bland stockar och stenar hittades under våren 2021 av en slump en skatt. En arkeologisk undersökning kunde snabbt konstatera att det rörde sig om ett depåfynd som daterades till bronsålderns senare del. Fynden räknas till ett av de viktigaste som gjorts i Sverige på senare tid och händelsen väckte internationellt intresse. Det var helt enkelt en sensation!

Vill du lära dig mer om bronsåldern? Då ska du bege dig till utställningen på Alingsås museum, som är först ut att visa denna skatt för allmänheten. Utställningen öppnade i somras, och finns kvar fram till 2 oktober. Passa på innan det är för sent!
Läs mer här
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |