Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige i höst
1044 IslandofLight
640x640transp
Ljuskonsten är tillbaka på Smögen igen
640x640transp
Den 8-11 september kan du återigen njuta av vackra ljusinstallationer på och kring Smögen, både från land eller från havet. Då kommer ett flertal nationellt och internationellt erkända ljuskonstnärer att lysa upp Smögen och Hållö i samband med den internationella ljuskonstfestivalen Island of Light, som är tillbaka efter två års pandemiuppehåll.  Det kommer att bli en närmast magisk atmosfär där du som besökare befinner dig mitt i upplevelsen. Smögens klippor, bryggan, gränderna, himlen och havet kommer att bli skådeplats och bakgrund till interaktiva ljuskonstverk, ljusinstallationer och projektioner i monumental storlek. 
Läs mer här
1048 Smaka6
640x640transp
Välkommen att Smaka på Trollhättan i helgen
640x640transp
9-10 september är det äntligen dags för mat- och restaurangfestivalen Smaka på Drottningtorget i Trollhättan! Välkommen till en helg fylld med massa happenings. Förutom att festivalen självklart kommer erbjuda fantastiska mat- och dryckesupplevelser från Trollhättans restauranger som finns på plats, så kommer det bli spännande tävlingar, intervjuer, massa livemusik, mat- och dryckesprovningar, modeshow och höstinspiration samt cookalongs med inspiration från världens alla hörn. 
Läs allt om evenemanget här
1053 KH3
640x640transp
Unna dig en kulturupplevelse i höst
640x640transp
Vad sägs om att gå på Kulturnatta i Göteborg, njuta av musik på Slussens Pensionat eller att vandra i det ljussatta höstmörkret under Island of Light, Lights in Alingsås eller Nossan Ljusfestival i Grästorp? Hösten är också en tid för museibesök, konstvandringar eller ett besök i biomörkret.

Under hösten väntar tre stora filmpremiärer i Västsverige. Bränn alla mina brev av Björn Runge, Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness och för sjunde gången får vi möta detektiverna Lasse och Maja i nya filmen LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta. Allt detta och mycket mer hittar du under Kulturhöst i Västsverige - välkommen att njuta av kultur och nöje!
Välj din kulturupplevelse här
1046 golf
640x640transp
Pegga upp i Västsverige
640x640transp
I Västsverige finns massor av härliga upplevelser för dig som spelar golf. Här hittar du större golfanläggningar med internationellt renommé men även mindre välkända banor som bjuder på trevliga rundor och makalös utsikt över hav, sjöar och skogar. Totalt finns omkring 70 golfbanor av olika karaktär. Varför inte ta chansen till en härlig västsvensk höstresa där du kombinerar din golfupplevelse med fantastisk mat, trevliga boenden och spa och relax?
Välj din västsvenska golfdestination här
1047 dalsland
640x640transp
Upplev hösten i Dalsland - boka ett paket
640x640transp
Det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig ut i den dalsländska naturen. Därför har vi samlat ihop en massa härliga härliga naturupplevelser med som inkluderar fintboende och god mat. Oavsett om du vill vandra storslaget, paddla från sjö till sjö eller bara njuta vid en sprakande brasa, har vi ett höstpaket som passa dig.
Se höstens erbjudanden här
1049 strax5
640x640transp
Hitta höstens höjdpunkter strax utanför Göteborg
640x640transp
Vackra parkmiljöer, mysiga trädgårdsupplevelser och brukssamhällen, mikrobryggerier och caféer - området kring Göteborg erbjuder massor av härliga sevärdheter, evenemang och utflykter i höst. Mölndal, Jonsered, Lerum, Floda eller Alingsås? Det är helt upp till dig!
6 tips till höstens utflykter
1045 Bokmassan2022
640x640transp
Bokmässan tillbaka i full skala
640x640transp
Välkommen till Nordens största kulturevenemang med ca 2500 författare, forskare, debattörer och kulturpersonligheter i cirka 4500 programpunkter under fyra dagar. För första gången i Bokmässans historia är Crimetime ett huvudtema. Bland annat kommer Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg, som lagom till Bokmässan släpper sin elfte bok i Fjällbackaserien (Gökungen), att vara på plats.

Nytt för i år är "Bokmässan by Night", som inträffar den 23 september. Här kan feststsugna kulturintresserade botanisera bland livepoddar, kulturdebatter, dansgolv och barer. När den vanliga mässan stänger för kvällen öppnas portarna till något helt nytt – fyra barer, fem scener, djs, livepoddar – 2000 kvadratmeter nattklubb!
Läs mer och boka biljetter här
1052 M%c3%b6ten i Bohusl%c3%a4n 825  Photo Cred Jonas Ingman
640x640transp
Möt hösten på Västkusten
640x640transp
Upplev lugnet på Västkusten under sensommar och höst. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Stanna över natt på ett av kustens mysiga boenden med goda måltider och avkoppling.
8 tips till nästa resa eller utflykt i Bohuslän
1051 vandring2
640x640transp
Allt du behöver veta inför höstens vandring
640x640transp
Det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig ut i den dalsländska naturen. Därför har vi samlat ihop en massa härliga naturupplevelser som inkluderar mysigt boende och god mat. Oavsett om du vill vandra storslaget, paddla från sjö till sjö eller bara njuta vid en sprakande brasa, har vi ett höstpaket som passar dig.
Vandra i Västsverige
506 Cykel Tj%c3%b6rn Pilane 08  Photo Cred Roger Borgelid (1)
640x640transp
Konst och natur i samspel på Tjörn
640x640transp
På Tjörn älskar vi konst och natur. Från bryggan vid Nordiska Akvarellmuseet kan du doppa tårna i havet när du doppar akvarellpenseln i sitt vatten. Från kulturlandskapet vid Skulptur i Pilane ser du klipporna möta havet med skulpturen Anna vid din sida. Kungen av fyrar, Pater Noster når du vattenvägen och här har du ett designhotell i världsklass som erbjuder dig ett hem vid horisonten.
Tjörn - Island of Art
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |