Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige i helgen
1350 vindeli
640x640transp
Sugen på vin och delikatesser till helgen?
640x640transp
Gillar du västsvenska råvaror, goda drycker och delikatesser i största allmänhet? Då finns det bara ett ställe att besöka i helgen: Göteborg Vin & Deli 2023 på Svenska Mässan. Biljetterna är slutsålda för lördagen, men är du boende i närområdet och skyndar dig på så finns det möjlighet att ta vägarna dit redan idag.

Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst välkomnar dig till Smaka på Västsverige-montern. Här får du träffa västsvenska kockar och lokala matproducenter som bjuder på godsaker från jord till bord. I montern finns såväl chef's table som popuprestaurang. 
Läs mer om mässan här
1349 trandans2
640x640transp
Tranorna har anlänt till Hornborgasjön - planera ditt besök här
640x640transp
Ett av de allra säkraste västsvenska vårtecknen är tranornas ystra dans kring Hornborgasjön. I skrivande stund har strax över 200 tranor anlänt till området kring Trandansen - ett antal som kommer att öka i tusental de närmaste veckorna. Ta chansen att uppleva ett skådespel som verkligen är något alldeles extra för dig med förkärlek för att turista i naturen.

Observera att du gärna får planera ditt besök för att undvika alltför många besökare vid samma tillfälle. Får vi bjuda på ett litet tips för att kunna maximera tranupplevelsen ordentligt? Kom till Trandansen på morgonen eller kvällen! Då är det inte lika mycket folk som vill titta, och du får också se mer tranor.

 Detta beror på att tranornas mat läggs ut på kvällen när tranorna har flugit ut i sjön för att sova – och då är frukosten framdukad för dem när de kommer tillbaka. Passa också på att boka en gryningsguidning eller en lokalproducerad frukost. Missa inte heller alla härliga besöksmål i området, exempelvis Varnhems klosterkyrka.

 Läs mer om hur du planerar på bästa sätt här
Allt du behöver veta inför ditt besök
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |
$$$open$$