Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Semestra klimatsmart i Västsverige
1430 Klimatsmart semester
640x640transp
Nästan inga koldioxidutsläpp och en härlig semester på samma gång
640x640transp
Visste du att du kan semestra hållbart utan att tumma på upplevelsen? Genom att boka ett paket hos Dalslands Aktiviteter, Erikson Cottage, Inforest, Lugnåsbergets Ekohotell eller Swedish Country Living kan du njuta av det bästa Västsverige har att erbjuda med vetskapen att din semester nästan inte genererar några koldioxidutsläpp alls. Boka ett paket hos dessa småskaliga familjeföretag där allt är hållbart, från boende, mat och aktiviteter till transporter.
Klimatsmart semester i Västsverige
1440 dalslands aktiviteter termometer
640x640transp
Sov i sjönära glashus hos Dalslands Aktiviteter
640x640transp
Söker du ett annorlunda, avskilt och klimatsmart semesterboende? Hos Dalslands Aktiviteter bor du i arkitektritade glashus placerade mitt i den dalsländska naturen. Husen ligger på en udde med spektakulär utsikt över sjön Iväg. Du äter viltkött från Dalslands Aktiviteters egen vilthantering och butik som hanterar viltkött från älg, hjort, vildsvin och mufflon. Dagarna här fyller du med vandring, paddling och fiske eller ridning, guldvaskning eller älgsafari om du är lite mer äventyrligt lagd. 
Läs mer om din vistelse på Dalslands Aktiviteter här
1444 swedish country living termometer
640x640transp
Varva ner i ett lyxigt boende utan el hos Swedish Country Living
640x640transp
Hos det familjeägda Swedish Country Living finns de mysiga eremitstugorna Skifferhuset och Eremitstugan. Här bor du lyxigt i en stuga utan el och rinnande vatten. En vistelse här får dig att varva ner, må gott och bara njuta av stillheten och lugnet mitt i den dalsländska naturen. Varje stuga har tillgång till ett eget privat badrum med värmegolv, dusch och toalett i en separat byggnad. På Swedish Country Living serveras också mat från egenproducerade produkter eller råvaror från den lokala bygden. Gården är KRAV-certifierad och producerar alltifrån kött från de naturbetande fåren till hemodlade grönsaker.
Boka in dig på Swedish Country Living här
1441 erikson cottage termometer
640x640transp
Lyxigt, enkelt och naturnära hos Erikson Cottage
640x640transp
Hos Erikson Cottage njuter du av naturens lugn med möjlighet till mer eller mindre pulshöjande aktiviteter. Paddla, vandra eller njut en stund under bar himmel i den vedelade badtunnan. Hos Erikson Cottage äter du alltid god mat med utgångspunkt i det hållbara köket och närproducerade råvaror. På gården finns även ett certifierat hantverksbageri som du får stifta bekantskap med direkt när du anländer och bjuds på fika i gårdscaféet. Frukost och middag körs ut till glashusen med elmoppe eller elbil.
Nyfiken på Erikson Cottage? Läs mer här
1442 inforest termometer
640x640transp
Finn lugnet hos Inforest
640x640transp
I de trolska skogarna utanför Hjo finner du ro när du checkar in i så kalllade tiny houses hos Inforest. Dessa små hus på hjul har alla tänkbara bekvämligheter i form av full utrustade kök, dusch och toalett. Hos Inforest är det lugn och avkoppling som står i fokus. Ta sköna promenader, cykla eller njut av stillheten kring eldstaden när kvällen nalkas.
Finn ro i Hjo - läs mer om Inforest här
1443 lugn%c3%a5sberget termometer
640x640transp
Lugnåsberget Ekohotell - en oas från vardagens stress
640x640transp
Natur, relax och historia - på Lugnåsberget finns massor av möjligheter att aktivera sig, alla med naturen i fokus. Varför inte passa på att vandra på Stenhuggarstigen, en 6 km lång mysig led med mycket matnyttig information om bergets historia. Naturreservatet vid Qvarnstensgruvan är också något för dig som vill lära dig saker på semestern. På Qvarnstensgruvans museum kan du följa med på en guidad tur in i berget och ta del av museiutstsällning om platsens historia med fokus på kvarnstensbrytningen. Boka en guidad visning!

Lär dig mer om Lugnåsberget här
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |