Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
995 hallbarhetsklivet for besoksnaringen CMYK
Nyhetsbrev från Hållbarhetsklivet
1455 Fyrbodal bild
640x640transp
Fjällbacka kaj och Kosters Trädgårdar representerar Fyrbodal
640x640transp
Det var strålande sommarväder när delområdesjuryns ordförande Maria Engström Weber uppvaktade glada nominerade kandidater i form av Fjällbacka kaj och Kosters Trädgårdar. De är med och tävlar om Årets Hållbarhetskliv, som varje år går till ett kommunalt initiativ och en besöksnäringsverksamhet som på ett förtjänst fullt sätt har anammat tankarna bakom Hållbarhetsklivets fyra grundprinciper: Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt, Bra för både boende och besökare, Fler besökare när och där det inte är fullt och Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter.
Läs motiveringar här
1456 G%c3%b6teborgsregionen
640x640transp
Nya priser till Hällsnäs och Signum?
640x640transp
Det är bara några veckor sedan som Restaurang Signum på Hällsnäs i Mölnlycke utanför Göteborg belönades med en stjärna i Guide Michelin. Nu är man med och tävlar om ytterligare ett pris som en av två kandidater från Göteborgsregionen att få ta emot Årets Hållbarhetskliv 2023. I kategorin för kommunala initiativ är det Öckerö kommun och Göteborgs skärgårdsled som siktar på att ta Göteborgsregionens första vinst i Årets Hållbarhetskliv. 
Läs motiveringar här
1454 Bor%c3%a5sregionen
640x640transp
Boråsregionen siktar på andra titeln
640x640transp
Boråsregionen har tagit hem Årets Hållbarhetskliv en gång förut. Det var 2021 när Lassalyckans fritidsanläggning/Ulricehamns kommun vann premiärutdelningen på Turistrådsdagen. I år hoppas man på nya utmärkelser för antingen Navet Science Center eller för Herrljungafestivalen. 
Läs motiveringar här
1457 Skaraborg bild
640x640transp
Dubbelvinnarna Skaraborg tar nya tag
640x640transp
Utdelningen av Årets Hållbarhetskliv 2022 på Turistrådsdagen i november blev en riktig galakväll för Skaraborgs besöksnäring. Då blev det nämligen dubbelseger när Wrågården och Platåbergens Geopark/Grästorps kommun fick ta emot vinnardiplomen inför en fullsatt salong på Biograf Bergakungen i centrala Göteborg. I år det Visit Hornborgasjön i den kommunala kategorin och Lilla Björkö i kategorin för besöksnäringsverksamhet som ska försöka upprepa fjolårssuccén.
Läs motiveringar här
1458 Erika Olsson   kopia
640x640transp
Gästkrönikör på Hållbarhetsklivet.se: Erika Olsson
640x640transp
Berätta om bra saker du gör för att inspirera andra, och se dessutom till att det är enkla budskap som är lätta att förstå och ta till sig.

Det är ingången i vår senaste gästkrönika, där Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show hos Got Event, berättar om hur evenemang kan göra skillnad på riktigt och bidra till en hållbarare värld.
Till Erikas krönika
1461 Turistradet Online 30 aug   Toppbild AI
640x640transp
Nu kan du anmäla dig till höstens första upplaga av Turistrådet Online
640x640transp
Nu börjar schemat att fyllas inför hösten 2023 när det gäller Turistrådet Västsveriges digitala seminarie- format Turistrådet Online. Den 30 augusti är det dags för höstens första upplaga - då med fokus på AI och vilka möjligheter det skapar för besöksnäringen. Turistrådet Online är öppet för alla som är intresserade och kostar ingenting.
Läs mer och anmäl dig här
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
184 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
| | |