Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige i höst
1044 IslandofLight
640x640transp
Världsberömde svenske fotokonstnären deltar på Island of Light
640x640transp
I helgen (7-10 september) är det dags för en ny upplaga av ljuskonstfestivalen Island of Light på Smögen. 14 verk signerade konstnärer från när och fjärran ska i dagarna fyra lysa upp det bohuslänska klipplandskapet. Bland många stora namn finns bland annat den världsberömde svenske fotokonstnären Jacob Felländer. Jacobs verk hänger bland annat hemma hos Bill och Hillary Clinton, och han kommer under Island of Light att projicera upp sitt verk NowNowNow på klipporna i skärgårdsmiljön.

Med hjälp av hans app The Great Escape, en QR-kod och så kallad AR-teknik (augumented reality) vill han inspirera dig som besöker Island of Light till att starta din egen kreativa resa. Konstverket på klipporna kommer med teknikens hjälp till liv.
Allt du behöver veta om Island of Light
1430 Klimatsmart semester
640x640transp
Unna dig en hållbar och klimatsmart semester i höst
640x640transp
Visste du att du kan semestra hållbart utan att tumma på upplevelsen? Genom att boka ett paket hos Dalslands Aktiviteter, Erikson Cottage, Inforest, Lugnåsbergets Ekohotell eller Swedish Country Living kan du njuta av det bästa Västsverige har att erbjuda med vetskapen att din semester nästan inte genererar några koldioxidutsläpp alls. Boka ett paket hos dessa småskaliga familjeföretag där allt är hållbart, från boende, mat och aktiviteter till transporter.
Välj din klimatsmarta semesterupplevelse här
1114 Bokm%c3%a4ssan
640x640transp
Snart dags för Bokmässan igen
640x640transp
Nu är det bara tre veckor till Nordens största kulturevenemang åter intar Göteborg den 28 september till 1 oktober. Bokmässan är årets stora höjdpunkt för många och lockar besökare från när och fjärran. Årets teman är tre till antalet: Judisk kultur, Stad och Ljud. Missa inte möjligheten att träffa dina författarfavoriter, hitta nya samt att ta del av seminarier, scen- och montersamtal.
Läs allt om Bokmässan här
1558 Kulturh%c3%b6st
640x640transp
Tillbringa din kulturhöst i Västsverige
640x640transp
Hösten är verkligen kulturens tid! Vid sidan av Island of Light och Bokmässan kan Västsverige under hösten erbjuda ett rikt utbud av kulturupplevelser. Besök gärna spännande utställningar på något av alla muséer. Gå på bio på en västsvensk biograf och titta på film producerad i Västsverige. Och missa för allt i världen inte alla andra evenemang i form av konst, street art, kulturfestivaler och musikkonserter.
Kulturhöst i Västsverige
886 picknickh%c3%b6n%c3%b6ingman
640x640transp
Möt hösten på Västkusten
640x640transp
Unika skaldjursupplevelser, mysiga skärgårdsboenden och salta bastubad. Hösten på Västkusten rymmer verkligen något för alla smaker och intressen. Varför inte unna dig en övernattning i krispig skärgårdsmiljö där du njuter av goda måltider och stimulerande avkoppling? Och bäst av allt: Du kan även under denna del av året ta dig ut bland tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Hitta din egen favoritplats på Västkusten - från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.
Hösttips i skärgården här
1559 vandring h%c3%b6st
640x640transp
Vandra i Västsverige - välj ditt eget paket här
640x640transp
Vandring i sagolika skogar, nära storstäder eller längst kusten - i Västsverige finna alls möjligheter till fantastiska naturupplevelser. Kombinera din västsvenska vandring med lite extra lyx! Kanske i form av en övernattning på spa eller varför inte i ett glampingtält eller i en pittoresk stuga.
Vandra i skog, på kusten eller nära staden
1560 hornborga h%c3%b6st
640x640transp
Besök Hornborgasjön i höstskrud
640x640transp
Vad kan vara härligare än en utflykt till Hornborgasjön i höstskrud? Vandra genom strandängar, skåda flyttfåglar, fynda i någon mysig gårdsbutik eller upplev medeltida klosterruiner. Vill du göra utflykten till en övernattning finns massor av mysiga boenden att välja mellan.
9 höstupplevelser vid Hornborgasjön
1561 KinnekulleMTBMeet
640x640transp
Årets stora MTB-helg på Kinnekulle den 22-24 september
640x640transp
Helgen den 22-24 september är det dags för en av årets stora höjdpunkter för dig som älskar MTB-cykling. Då är det nämligen dags för Kinnekulle MTB Meet. Under helgen bjuds det på cykelmässa, guidade turer, after bike och test av de senaste cykelmodellerna. Passa gärna på att boka ett boendepaket på Lundsbrunn Resort & Spa, där hela evenemanget utgår ifrån. Inbiten veteran, nyfiken nybörjare eller motionerande kompisgäng? Det spelar ingen roll - Kinnekulle MTB rymmer aktiviteter för alla!
Boka din MTB-helg här
1563 Dalsland X trail
640x640transp
Anmäl dig till Dalsland X-Trail den 30 september
640x640transp
Dalsland X-Trail är ett terränglopp dig som älskar att springa på stigar i skogen. I år avgörs loppet den 30 september, som vanligt med start och målgång i Bengtsfors. Dalsland X-Trail passar både elit, motionärer och alla andra som gillar att röra på sig. Är du inte sugen på att springa, men vill vara med och njuta av den vackra dalsländska naturen? Det går precis lika bra! Från och med årets lopp har du möjligheten att vandra 12 kilometer och göra några avstickare där du får dig fantastisk utsikt till livs.
Läs mer och anmäl dig här
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |