Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
995 hallbarhetsklivet for besoksnaringen CMYK
Nyhetsbrev från Hållbarhetsklivet
1583 kollage turistradsdagen 2023   4 personer toppbild
640x640transp
Snart dags för Turistrådsdagen 2023
640x640transp
Den 9 november är det dags för Turistrådsdagen 2023 på Bergakungen i centrala Göteborg. Välkommen till en dag av nätverkande med branschkollegor, inspirerande föredrag från Mark Levengood, Emanuel Karlsten och Robin Teigland, fantastisk musik av Paula Jivén samt utdelning av av Årets Hållbarhetskliv 2023. Friska gärna upp minnet kring vilka som är nominerade till Årets Hållbarhetskliv på nedanstående länkar:

Nominerade Boråsregionen
Nominerade Fyrbodal
Nominerade Göteborgsregionen
Nominerade Skaraborg
Läs mer och anmäl dig här
1577 Lilla Bjorko 01A9633  Photo Cred Andr%c3%a9 Nordblom
640x640transp
Översättningsstöd till Hållbarhetsklivet-anslutna företag
640x640transp
Turistrådet erbjuder nu företag som är anslutna till Hållbarhetsklivet översättningstjänster gällande i huvudsak hemsidor, men även andra digitala marknadsföringskanaler. Detta görs för att höja språkkvaliteten i de texter som möter den som planerar att besöka Västsverige.

Turistrådet kan finansiera översättningar till engelska till ett värde av max 5000 SEK per företag. Observera att det enbart är företag som är anslutna till Hållbarhetsklivet, och som inte har beviljats översättningsstöd vid tidigare utlysningar som kan komma på fråga. 
Läs mer och ansök om stöd här
1582 Wr%c3%a5g%c3%a5rden collage
640x640transp
Årets Hållbarhetskliv-vinnarna bjöd personalen på inspirationsresa
640x640transp
Wrågården utanför Falköping har sedan Henrik Alexandersson tog över ledningen vid millennieskiftet utökats från att vara enbart ett familjejordbruk till att omfatta en rad olika aktiviteter. Förutom ekologisk djurhållning och köttproduktion ryms alltifrån restaurang, fotbollsgolf och padel till gårdsbutik, cáfe, öl- och whiskyprovning, älgpark, hotell och bisonuppfödning – ett minst sagt varierat utbud!

Direkt efter att Henrik Alexandersson tagit emot Årets Hållbarhetskliv 2022 i kategorin för besöksnäringsverksamhet bestämde han hur vinstpengarna skulle investeras: En inspirationsresa till Stockholm för hela personalstyrkan.
Läs mer om resan och Wrågårdens personalpolitik här
1580 Isabella
640x640transp
Ny kontaktperson i samband med anslutning och uppdateringar
640x640transp
Är er verksamhet i behov av att uppdatera text eller bilder på er Hållbarhetsklivet-sida? Då ska ni från och med nu kontakta Isabella Wallin istället för vår webbredaktör Johan Wetterberg. Isabella studerar sista året på Yrkesakademin, där hon läser till affärsutvecklare inom besöksnäring. Isabella praktiserade på Turistrådet under våren, och arbetade då med just anslutningar till Hållbarhetsklivet. Detta kommer hon alltså att fortsätta med även nu när hon har återgått till sina studier. Förutom uppdateringar är Isabella också ansvarig för all kommunikation kring nyanslutningar.

Johan Wetterberg kommer framöver istället att fokusera på övrigt innehåll på Hållbarhetsklivets webbplats samt övrig kommunikation kring Hållbarhetsklivet.

Välkommen Isabella!
Mejla Isabella här
1581 Linda Mannerby
640x640transp
Gästkrönikör på hållbarhetsklivet.se: Linda Mannerby 
640x640transp
Clarion Sign i Stockholm lyckades minska matsvinnet med 20 procent genom att erbjuda en något mindre tallriksstorlek. Ett exempel som visar vilken påverkanskraft det finns i att göra det enkelt för kunden att välja rätt. Mänskligt beteende är förstås komplicerat och mångbottnat – det finns många faktorer som påverkar hur vi går till väga i en valsituation där kommunikation spelar en avgörande roll.

Linda Mannerby är hållbarhetschef på Visit Sweden, och just nu gästkrönikör på Hållbarhetsklivet.se. I sin krönika tipsar hon om hur man med tydlig kommunikation kan underlätta för gästen att göra hållbara val. 
Läs Lindas krönika på hållbarhetsklivet.se
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
184 Turistr%c3%a5det V%c3%a4stsverige
| | |