Ser ditt nyhetsbrev konstigt ut? Klicka här
181 V%c3%a4stsverige
Upplev Västsverige 
507 Dalslands Kanal Dals L%c3%a5nged Kv%c3%a4llsbad02  Photo Cre
640x640transp
Boka din västsvenska semester nu
640x640transp
Hastigt och lustigt så är vi helt plötsligt inne i juni, utan att riktigt ha fattat hur det har gått till! Om du inte har börjat fundera på var i Västsverige du ska spendera din semester så börjar det bli dags nu. Vi har samlat massor av tips på olika boenden att välja bland. Bohuslän, Dalsland, Västergötland och området kring Göteborg bjuder på alltifrån härliga skärgårdsvistelser till charmiga herrgårdar, mysiga familjecampingar och stilrena designhotell.
SOMMARENS BÄSTA BOENDEN
522 pilgrim17
640x640transp
10 platser att besöka längs Pilgrimsleden Göta älv
640x640transp
Vandra i pilgrimernas fotspår mellan Göteborg och Vänersborg. Här kan du ta del av variationsrik natur med vackra utsiktsplatser, närhet till mat och boende samt en spännande historia i form av medeltida kyrkor, museum, kvarnar, stenbroar och till och med ett buddhisttempel. Du kan välja mellan kortare dagsturer och flerdagsvandringar längs olika etapper.
LÄR KÄNNA PILGRIMSLEDEN GÖTA ÄLV
506 Cykel Tj%c3%b6rn Pilane 08  Photo Cred Roger Borgelid (1)
640x640transp
Konsten och naturen samspelar på Tjörn
640x640transp
På Tjörn finner du som älskar både konst, design, kultur och natur ditt lystmäte. Tjörn är hem för både Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane. Nordiska Akvarellmuseet är beläget alldeles intill havet i utkanten av Skärhamn, och Skulptur i Pilane, med sitt 14 meter höga landmärke "Anna" av Jaime Plensa är båda härliga exempel på hur kulturen och naturen samspelar och skapar något minnesvärt. Vattenvägen från Tjörn kan du också nå kungen av fyrar, Pater Noster, som sedan 2020 även är ett designhotell i världsklass – ett hem vid horisonten. Boka gärna ett cyklings- eller paddlingspaket och unna dig en riktig njutupplevelse som får dig att upptäcka hela Tjörn. 

TJÖRN - ISLAND OF ART
524 Smaka p%c3%a5 V%c3%a4stsverige
640x640transp
Smaka på Västsverige - din guide till de bästa matupplevelserna
640x640transp
Vi blir fler och fler som gärna reser för matens skull. Som låter fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker visa vägen till platser och upplevelser runt om i världen. Om du är en av dessa resande matälskare - eller om du bara vill passa på att äta riktigt gott när du reser - ska du hålla utkik efter märkningen "Smaka på Västsverige".
Alla de restauranger, gårdsbutiker och producenter som har förtjänat och fått märkningen "Smaka på Västsverige" är väl värda en omväg. Så låt matlusten styra din resa och upptäck Västsveriges unika smaker.
HITTA TILL JUST DIN SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE-FAVORIT HÄR
505 Jonsereds 55A7652  Photo Cred Monika Manowska (3)
640x640transp
Besök en västsvensk grön oas i sommar
640x640transp
Små täppor, stora härliga slottsträdgårdar, ekologiska odlingar. Är du en av de som har hakat på den ständigt växande trädgårdstrenden? I så fall är du hjärtligt välkommen till Västsverige. Gör en trädgårds-roadtrip mellan Göteborg och Borås, eller surfa in på Trädgårdsresan.se. Här tipsar vi om alla typer av trädgårdar - från slott och säteri till privatträdgårdar i det mindre formatet. Du vet väl också att du kan hälsa på direkt hemma hos en trädgårdsintresserad privatperson, en så kallad trädgårds-local. Träffa och inspireras av antingen Gun, Dagmar, Pia, Torun eller Sara som bjuder in till sina egna gröna oaser.
VÄSTSVENSKA TRÄDGÅRDAR
519 Gotaleden%2c Alings%c3%a5s%2c bro%2c S Camilla E Bostr%c3%b6m
640x640transp
Njut av konstverk i det gröna längs Gotaleden
640x640transp
Gotaleden sträcker sig över 7 mil och flera kommuner mellan Göteborg och Alingsås. Den 7 maj invigdes "Händelser vid Gotaleden" - ett projekt där olika konstnärer skapar verk ute i det fria på olika platser längs Gotaleden. Först ut är S Camilla Broström, som gestaltat en gång och en cykelbro i Alingsås (se bilden ovan). Övriga konstverk är signerade Karl Chilkott (som skapat verk av en tre ton tung ek på ångbåtsbryggan nedanför Jonsereds herrgård) och Jan Carleklev, som skapat ett ljudkonstverk för ekarna som omger kullen på Nääs Slottsområde.
LÄS MER OM HÄNDELSER VID GOTALEDEN
523 gotaloppet
640x640transp
Ny löparfest i Göteborgsområdet den 14 augusti
640x640transp
Har du också saknat att ha ett motionslopp att sikta mot för att motivera dig till egen träning under pandemin? Din väntan är över! Lördagen den 14 augusti avgörs nämligen den allra första upplagan av Gotaloppet. Den 20 kilometer långa sträckningen går från det vackra och natursköna brukssamhället Jonsered till Valhalla IP inne i centrala Göteborg, och är ett måste för dig som älskar att ta dig fram i grönskande natur på utmärkta stigar. Ett perfekt tillfälle till såväl god löpning som en hisnande naturupplevelse. 
ANMÄL DIG PÅ GOTALOPPET.SE
Följ oss:
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
135 7059 logo B2C
| | |
$$$open$$