Tisdag 28 mars kl 09.00-10.30
Turistrådet Utbildning: Framtidens krogkultur och värdet av att vara en bra arbetsgivare
Välkommen till det andra webinaret i en utbildningsserie för restaurangbranschen där temat denna förmiddag är social hållbarhet och hur vi kan skapa en mer attraktiv restaurangbransch.
Du kommer att få en inblick i föreningen Framtidens Krogkultur och hur de arbetar för att stötta restaurangbranschen i att bli en attraktiv och jämställd bransch. Sabis är ett stort hotell- och restaurangföretag som har en topplacering i att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare. Lyssna till hur de arbetar strukturerat för att skapa en attraktiv arbetsmiljö för sina anställda. Avslutningsvis kommer vi prata om Turistrådet insatser som vi erbjuder under våren 2023.
Seminariet ges digitalt och arrangeras av Turistrådet Västsverige, och är det andra i en serie som riktar sig specifikt till dig som jobbar i restaurang- café- och bageriverksamhet.
Programpunkter
Framtidens Krogkultur Sofia B Olsson, Kock & Operativ chef på Restaurang VRÅ, Clarion Hotel Post brinner för hållbarhet ur alla aspekter och har mycket på sin agenda. Hon har deltagit i ”Kockarnas kamp” på TV4, varit med i Årets kock både som tävlande och som jurymedlem. Hon har därtill fått flera fina utmärkelser genom åren. Hon är dessutom initiativtagare till #härtardetslut, ett upprop med syftet att skapa en positiv och jämställd utveckling av restaurangbranschen. Ur detta initiativ föddes föreningen Framtidens Krogkultur som Sofia nu är ordförande för. Föreningen uppdrag är att arbeta för en jämställd och attraktiv restaurangbransch. Sofia kommer att berätta mer om föreningen och hennes syn på ledarskap.
Sabis, Sveriges Bästa Arbetsgivare inom Hotell & Restaurangbranschen I november 2022 presenterades resultatet från Universums årliga undersökning ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”, där man mäter arbetsgivares interna Employer Brand. Bland små- och medelstora företag i Sverige hamnar Sabis i toppen, på en hedrande andra plats. Sabis är verksamma inom butik, hotell, restaurang och servicetjänster och är det enda företag inom hotell & restaurang som placerar sig bland topp 50. Vi får lyssna till Philippa Ingulfson Taguchi och Linnea Stenströmer, HR-partners på Sabis, som generöst delar med sig av hur de ser på värdet av att vara en bra arbetsgivare och hur de aktivt jobbar med ett gott ledarskap samt en kundfokuserad arbetsmetodik som de kallar för ”jag är kundupplevelsen”. Visionen är att skapa Sveriges bästa kundupplevelser inom mat och möten.
Turistrådets insatser våren 2023 Jill Axelsson Pabst kommer att berätta mer om Turistrådets insatser under våren 2023 och du kommer också att få lyssna till Susanne Björk Jensen, VD på Baldersnäs Herrgård i Dalsland. Baldersnäs var ett av de företag som var med när vi testade en digital Serveringsutbildning förra året med syfte att snabbutbilda nya in i branschen. Även detta år kommer det finnas möjlighet för restauranger i regionen vara med i denna satsning på digital serveringsutbildning.
Varmt välkommen! Turistrådet Västsverige
Turistrådet Utbildning är Turistrådets specialutformade utbildningsinsatser för inbjudna västsvenska besöksnäringsföretag och turistorganisationer. |
|