Onsdag 31 augusti kl 10.00-11.30 

Turistrådet Online: 
Den viktiga balansen mellan turismen och de boende på en plats 

Varmt välkommen till höstens första sändning av Turistrådet Online!
Vi kickar igång med att samtala om det turistiska utbudets betydelse för både boende och besökare på en destination. Det kommer även bjudas på exempel från företagare där man hittat både en bra balans mellan de boendes önskemål och platsens kapacitet för att ta emot besökare, och en bra affärsmodell för att nå ut med sitt utbud till båda grupperna.


Attraktiva platser att bo på är ofta attraktiva platser att besöka, likväl som att tillresta besökare nästan alltid är en förutsättning för att en destination ska kunna erbjuda ett brett utbud av restauranger, affärer och annan service. Att hitta balansen däremellan är av största vikt både för platsens utveckling och besöksnäringens lönsamhet på sikt. För att turismen ska bidra positivt till den lokala ekonomin krävs att det sker konsumtion på destinationen. Du som företagare har en viktig roll, och goda möjligheter att utveckla och anpassa din affär för att nå ut både till de som bor och de som besöker. 

Turistrådet Online gästas av Hanna Anfelter, Reform Travel som ramar in varför det är så viktigt att det blir bra både för boende och besökare, och ger exempel från olika platser där man varit både mer eller mindre lyckosam i att hitta en bra balans. Linus Bergström, Ragnerud Vandringsdestination och Eva Petrén, Kroppefjäll Bed & Breakfast berättar om satsningen med Dalslands nya destination Kroppefjälls Vildmarksområde för både boende och besökare, och Preben Pedersen, Restaurang Tullhuset talar om hur Hönö Klåva under senare år lyckats förvandla platsen till en året runt destination som både servar och engagerar boende och attraherar tillresta besökare. Marie Linde, Turistrådet Västsverige informerar om vad som är på gång under hösten.

Välkommen till 90 minuter livesändning med Turistrådet Västsverige!

Seminariet ges digitalt och är kostnadsfritt, och riktar sig till dig som är verksam inom besöksnäringen.

Varmt välkommen!
Turistrådet Västsverige


Turistrådet Online är en seminarieserie av Turistrådet Västsverige som tar upp olika frågor och ämnen som är aktuella för besöksnäringen. Seminarierna sker digitalt och varar i ca 90 minuter. Du får lyssna till föreläsningar av inspirerande talare och intervjuer med olika företagare i regionen.
984 Turistraradet online   kollage aug
Foto från vänster: Hanna Anfelter, Preben Pedersen, Linus Bergström och Eva Petrén
BOKA IN
31/08/2022 10:00

+46 (0)31-81 83 00
turistradet@vastsverige.com 
icon
Härmed tillåter jag att ni lagrar mina personliga uppgifter ovan tills detta eventet är genomfört.
263 16832251 272964933139037 8151996617601994039 n
Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Vårt uppdrag är att utveckla och marknadsföra Västsverige (Västra Götalands län) som destination. Läs mer om oss här 
The registration has been closed since 31/08/2022 09:55.