Klicka här för att ändra preheader Webbversion
125 LogoN%c3%a4ringslivskontoret f%c3%a4rg
249 Bl%c3%a5sippor
Välkommen till våra nya nyhetsbrev
Du har kanske lagt märke till att vi på Näringslivskontoret i Ånge har uppdaterat både det ena och det andra i vår kommunikation. Bland annat har vi skickat e-brev med betydligt mycket tätare intervaller än tidigare. Självklart beror det på att vi är särskilt måna om att du inte ska gå miste om viktig information med anledning av virusutbrottet.

Vi kommer i framtiden att sträva efter att skicka ett nyhetsbrev per månad, men arbetar behovsanpassat i dessa tider. När vi känner att vi har tillräckligt mycket viktig information att förmedla ser vi till att du får mail från oss. Om du inte vill ha e-post från oss så klickar du på Avanmälan längst ner i det här mailet.

Kom ihåg att du när som helst kan gå in på vår hemsida för att ta del av våra nyheter, hitta information och kontaktuppgifter till oss. Vi finns även på Facebook, följ oss gärna där.

Vi arbetar varje dag för att nå ut med viktig information om de stödinsatser som finns för företag i Corona-krisen. Vi vill att så många företag och företagare som möjligt ska må bra när det här är över. Det finns dock alltid en risk att de som behöver informationen allra mest inte tar del av den. Därför ber vi nu om DIN hjälp för att nå ut till fler.

Här har vi tagit fram en liten sammanställning av vad du kan göra för att stötta företag som kämpar i motvind just nu. Sprid gärna länken vidare.
253 Utbildning f%c3%b6r bes%c3%b6ksn%c3%a4ringen
Utbildning för besöksnäringen med ersättning från Regionen
Programmet vänder sig till företag inom besöksnäringen. Deltagande företag får via Region Västernorrland finansiering med 70% av den faktiska personalkostnaden (lön upp till 29 000 kronor per månad och lagstadgade sociala avgifter) för upp till tio anställda. Ansök senast 28 april.
251 Tussilago 1
Nytt regionalt stöd riktat till mikroföretagare - Utvecklingschecken!
Varje år får Region Västernorrland pengar av regeringen som ska användas till olika företagsstöd. Nu har regionstyrelsen beslutat att erbjuda mikroföretag möjlighet att söka stöd för att mildra effekterna av coronakrisen genom att utveckla sitt företag.
252 f%c3%a5gelholk
Hyreskostnader i utsatta branscher
Regeringen har avsatt medel som ska gå till stöd för sänkta fasta hyror för utsatta branscher inom sektorer som sällanköpshandel, hotell, restaurang, och vissa andra verksamheter. Det innebär att din hyresvärd kan ha bättre förutsättningar för att ge dig som bedriver någon av dessa verksamhetstyper en hyresnedsättning till följd av virusutbrottet.
199 Plan C
Nytt förslag för korttidsarbete - 80% av arbetstiden
Den 14 april meddelade regeringen att arbetsgivare ska ha möjlighet att under maj, juni och juli 2020 ansöka om stöd för korttidsarbete för upp till 80 procent av arbetstiden (tidigare 20, 40 eller 60 procent). Det gäller även den som redan ansökt om stöd.
255 ljungandalen profilbild (1)
Local Hero Ljungandalen
Local Hero Ljungandalen är ett initiativ med syfte att hylla det lokala näringslivet. I lördags den 25 april var det den lokala handelns dag, och i kristid är samverkan och gemenskap viktigare än någonsin. Det har Sandra Reuterving och Lotten Rapp anammat och tagit Local Hero-konceptet till Ljungandalen. Med initiativet vill de samla inlägg på Instagram från alla lokala hjältar som bedriver respektive stöttar företag i Ljungandalen från Haverö till Stöde. Här kan du läsa mer om initiativet, hitta till Instagramkontot och skriva ut informationsmaterial att sätta upp.
254 Enk%c3%a4t
Kartläggning av hur företagen mår
Har du fått en enkät av oss de senaste dagarna? Det finns många enkätinitiativ igångsatta som syftar till att kartlägga hur företagen mår, och för att minska arbetsbördan på dig som företagare har vi på näringslivskontoret i Ånge valt att samarbeta kring enkätutskicket istället för att vi skapar en egen enkät. Här kan du läsa mer om enkäten och ta del av resultaten som uppdateras i takt med att nya svar kommer in med nya enkätutskick.
250 Ikon   spargris
Fem snabba tips på hur du kan spara energi och pengar
Det är ovanliga tider. Till följd av Coronapandemin drabbas många företag av intäktsbortfall. Då är det viktigt att kunna minska på utgifterna. Här kommer ett tips på en föreläsning av Marcel Berkelder som är civilingenjör (maskinteknik) med specialisering på energiteknik och med mer än 40 års erfarenhet av energieffektivisering, förnybar energi, analyser, rådgivning och ekonomiska utvärderingsmetoder. Filmen är 22 minuter lång.
Kontakta näringslivsakuten
170 N%c3%a4ringslivsakuten
Kontakta näringslivsakuten för att snabbt få tag på rätt information, relevant hjälp och rätt stöd. Genom näringslivsakuten erbjuder vi tillsammans med BizMaker upp till fem timmar kostnadsfri rådgivning till företagare som känner oro för sitt företag och sin verksamhet. Vi finns tillgängliga dygnet runt, helg som vardag. Du kan självklart känna dig trygg med att kontakta näringslivsakuten. Vi har tystnadsplikt och håller hög sekretess.
128 BaraLogo
Klicka för att besöka oss på Facebook
Klicka för att besöka oss på LinkedIn
Klicka för att besöka oss på Instagram
Klicka för att besöka vår hemsida
Prenumerera | Avanmälan
unknown link