Klicka här för att ändra preheader Webbversion
125 LogoN%c3%a4ringslivskontoret f%c3%a4rg
271 Glass
Då var sommaren här! Håll i, håll ut och håll avstånd till varandra på jobbet och på fritiden!
Då var sommarvärmen här med allt vad det innebär. Nu råder eldningsförbud i hela länet och Ånge kommun uppmanar om sparsamhet med det kommunala vattnet. Men ack som vi längtat efter den där smältande glassen och den isande kalla ölen i solskenet!

Tyvärr ser vi också fortfarande en ökning av bekräftade fall av Covid-19 i länet, och än är det inte över för oss i Ånge kommun - även om regeringen lättat lite på restriktionerna och gett oss ett försiktigt ok på att resa.

Sommar i skuggan av en pandemi ställer speciella krav på alla som organiserar en verksamhet. Du som bedriver en verksamhet är ansvarig för att anpassa den så att du, dina medarbetare, besökare och kunder kan följa myndigheternas riktlinjer och råd. Det är ännu inte läge att slappna av.

Tänk på följande:
  • Gör en riskbedömning och ta fram åtgärder för att minska risken för smittspridning
  • Ta fram instruktioner och rutiner samt utbilda din personal därefter
  • Informera besökare och kunder om vad som gäller
  • Se till att det inte uppstår trängsel
  • Se till att det finns möjligheter att tvätta händerna med tvål och vatten eller tillhandahåll handsprit
  • Säkerställ en lämplig nivå på städning av ytor och utrymmen som nyttjas mycket.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har samlat råd, tips och exempel på hur andra har gjort i sina verksamheter för att bromsa smittan. Här finns även material att ladda hem och skriva ut för att sätta upp på din arbetsplats.

Till MSB >>
Läs mer hos Folkhälsomyndigheten >>

Då var det dags att förkovra sig i vår nyhetsuppdatering! Klicka på bilderna i nyhetsbrevet för att komma till nyheten. Kom ihåg att du alltid hittar uppdateringar från Näringslivskontoret i vårt nyhetsflöde längst ner på den här hemsidan >>

Ta hand om er!
257 Hj%c3%a4rta
258 Omst%c3%a4llningsst%c3%b6d
Dags att söka omställningsstöd för företag med kraftigt minskad omsättning
Stödet söks via Skatteverket av dig som har ett företag som tappat mycket omsättning under mars och april månad 2020 på grund av corona-virusets utbrott. För att kunna ta del av stödet ska företaget ha omsatt minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret, och omsättningen ska vara minst 30 procent lägre än under samma period 2019. Stödet gäller företag som är godkända för F-skatt, samt även stiftelser, ideella föreningar och registrerade trossamfund som är undantagna från skattskyldighet.
272 Enk%c3%a4t och buckla
Tack för alla svar i enkätutskicket!
På uppdrag av regeringen samlar Handelskammaren i samarbete med kommunerna in uppgifter om hur företagen mår och hanterar situationen i samband med virusutbrottet. Vi riktar ett stort TACK till dig som besvarade enkätomgång #3 som var öppen mellan den 16-23 juni. Resultaten hittar du inom kort i nyhetsflödet på vår hemsida.
273 Hopp 1
Ångemodellen ska leda personer som står långt från arbetsmarknaden till egen försörjning
I februari 2020 drog projektet Ångemodellen igång - ett projekt som riktar sig till de personer som står längst bort från arbetsmarknaden. Projektet drivs av Ånge kommun med stöd av Europeiska socialfonden.
274 N%c3%a4ringslivskontoret hj%c3%a4rta Boberg
Bobergsgymnasiet startar bygg- och fordonsprogram
Bosse Berglund på näringslivskontoret har kartlagt kompetensbehovet i det privata näringslivet i Ånge kommun med resultatet att det finns många lediga jobb som behöver tillsättas. Bland annat finns ett stort behov i bygg- och fordonssektorn - ett behov som Bobergsgymnasiet siktar på att fylla genom att starta bygg- och fordonsprogram.
275 F%c3%b6retagsbes%c3%b6k
Inbjudan till digitaliserade företagsbesök
Corona-utbrottet har minst sagt fått konsekvenser för våra verksamheter. På näringslivskontoret har vi under lång tid ställt om så mycket vi kunnat till digitala distanslösningar, och de fysiska företagsbesöken har utgått helt. Det betyder inte att vi inte vill träffa er! Snarare tvärt om! Vi saknar att åka på företagsbesök och bjuder därför in till digitala besök.
Vindkraft
276 Digital aff%c3%a4rsplattform
Nya affärsmöjligheter kopplat till vindkraft
Inom kort lanserar Vindkraftcentrum den nya digitala plattformen som ska underlätta för köpare och säljare i vindkraftsbranschen att hitta varandra. Vi på näringslivskontoret är glada över att kunna meddela att Vattenfalls vindkraftsprojekt Klevberget i Ånge kommun och Grönhult i Tranemos och Gislaveds kommuner är de första att ansluta sig.
277 Naturum   vindkraftsutst%c3%a4llning
Utställning om vindkraft på Naturum
Vindkraftens påverkan på människor och miljö är mycket omdebatterad. Dessutom går teknikutvecklingen och utbyggnadstakten snabbt, och allt talar för att vi i Ånge kommun kommer att ha flera stora vindkraftsparker inom några år. Därför har nu Naturum tagit fram en faktabaserad utställning om vindkraft.
267 Pusselbitar
Läs igen: Vindkraftsbranschen utvecklas med stormsteg i Ånge kommun - vad innebär det för dig?
Processen innan en vindkraftspark står färdig och är i drift är lång och sträcker sig oftast över många år. Det är nu tydligt att vindkraftsbranschen i Ånge kommun utvecklas med stormsteg, och det är hög tid för dig som företagare att fundera kring hur vindkraftsutbyggnaden kommer att påverka dig och om det finns möjligheter som du kan och vill dra nytta av.
278 Webinarium
Branschforum Vind 2020
24-25 september i Sollefteå
Branschforum Vind är den största årliga vindkraftkonferensen i Mellannorrland som årligen samlar runt 150 deltagare. De senaste åren har Branschforum Vind arrangerats i bland annat Torpshammar och Östersund. I år bjuder Energidalen i Sollefteå AB och Vindkraftcentrum.se in till lunch-till-lunch-konferens på Hallstaberget i Sollefteå. Konferensen är gratis, och det finns 50 fysiska platser - annars har du möjlighet att delta på distans. Klicka på bilden för att läsa mer och anmäla dig till evenemanget.
Läs mer om vindkraft i Ånge kommun
Kontakta näringslivsakuten
170 N%c3%a4ringslivsakuten
Kontakta näringslivsakuten för att snabbt få tag på rätt information, relevant hjälp och rätt stöd. Genom näringslivsakuten erbjuder vi tillsammans med BizMaker upp till fem timmar kostnadsfri rådgivning till företagare som känner oro för sitt företag och sin verksamhet. Vi finns tillgängliga dygnet runt, helg som vardag. Du kan självklart känna dig trygg med att kontakta näringslivsakuten. Vi har tystnadsplikt och håller hög sekretess.
128 BaraLogo
Klicka för att besöka oss på Facebook
Klicka för att besöka oss på LinkedIn
Klicka för att besöka oss på Instagram
Klicka för att besöka vår hemsida
Prenumerera | Avanmälan
unknown link