Klicka här för att ändra preheader Webbversion
125 LogoN%c3%a4ringslivskontoret f%c3%a4rg
Det här mailet handlar om möjligheter för dig som är företagare att dra nytta av kommande vindkraftsetableringar i Ånge kommun.
298 Digital aff%c3%a4rsplattform
Affärsplattform vind öppen för registrering
Före sommaren fick vi det glädjande beskedet att Vattenfalls vindkraftprojekt Klevberget söder om Fränsta är ett av de två första vindkraftsprojekten i Sverige som anslutit sig till den nya affärsplattformen som ska göra det enklare och smidigare för vindkraftsprojektörer och lokala företagare att hitta och möta varandra. Nu är plattformen igång och du kan registrera ditt företag och dina erbjudanden!

Plattformen är framtagen av Vindkraftcentrum och Umeå Universitet. Tänk på att en registrering i databasen inte automatiskt innebär att du kommer att göra affärer med vindkraftsprojektet Klevberget. Det är fortfarande viktigt att registrera erbjudanden som är konkurrenskraftiga både vad gäller pris och kvalité. Ta hjälp av en företagsrådgivare om du behöver. Ta kontakt med oss på näringslivskontoret så ser vi till att lotsa dig till rätt kontakter och rätt stöd.

Vi erbjuder till att börja med två tillfällen där vi går igenom hur affärsplattformen fungerar och hjälper till med registrering tillsammans med Christer Andersson från Vindkraftcentrum. Tillfällena erbjuds digitalt, vilket innebär att du i lugn och ro deltar medan du äter lunch eller frukost. Det enda du behöver är en dator eller en smart telefon, gärna med kamera och ett par externa hörlurar med mikrofon, samt en okej internetuppkoppling. Länkar till mötena hittar du nedan.
Läs mer och registrera dig i affärsplattformen
296 Kalender
Företagarlunch: Affärsplattform vind
Torsdag 20 augusti 12.00-13.30

Till mötet >>
297 Kalender
Företagarfrukost: Affärsplattform vind
Tisdag 25 augusti 07.30-09.00

Till mötet >>
286 Pusselbitar
Snart är det dags för nästa byggstart - vilken pusselbit är du och ditt företag?
Ett bygge av en större vindkraftspark involverar hundratals tjänster och arbetare, och kräver stora varuleveranser av så väl dagligvaror och maskiner till projektorganisationen som komponenter till vindkraftverken, maskinerna och infrastrukturen. Vissa av kompetenserna och varorna som behövs finns tyvärr inte tillgängliga i Sverige - eller kommer de att göra det? Nu är det dags för Ånge kommuns näringsliv att kraftsamla inför nästa byggstart för att möta så stor andel av den ökade efterfrågan som möjligt.

"Vindkraft skapar inga jobb lokalt" sägs det ibland. Det är du som är entreprenör och företagare som i hög utsträckning avgör det genom att ställa om för att möta branschens behov eller inte. Du och ditt företag är viktiga för att så stora värden som möjligt ska stanna lokalt när vindkraftsbranschen utvecklas.
Läs mer om att dra nytta av vindkraften som företagare
300 F%c3%a4rgf%c3%b6rklaring i A3
Status för projekten
Den första vindkraftsparken i Ånge kommun på Länsterhöjden och Storflötten i Haverö är snart färdigbyggd. Därefter planeras byggstart av vindkraftsprojekten Björnberget och Gubbaberget (Ljusdals kommun), samt Klevberget under år 2021. Här hittar du mer information om aktuell status för vindkraftsprojekten i Ånge kommun.
292 Id%c3%a9
Inspireras av andra
Det byggs mycket vindkraft i Sverige just nu, vilket innebär att det finns många exempel på hur företagare dragit nytta av de stora investeringarna. Vi tipsar om att följa Vindkraftcentrums nyhetsflöde. Här kan du följa bransch- och teknikutvecklingen och inspireras av till exempel Åsele Wärdshus resa, Ejvor och Malin som kunde satsa på Kronans konditori i Åsele med hjälp av vindkraftspengar, och om hur lokala företagare möjliggör boendecampen i anslutning till vindkraftsprojektet mellan Ramsele och Borgvattnet.
294 B%c3%b6cker
Skaffa kunskap om vindkraftens möjligheter
Medan det skrivs mycket om problem med vindkraft är det svårare att hitta studier och rapporter som beskriver möjligheterna. Det beror inte på att det saknas möjligheter. Om du söker information om möjligheterna för dig som är företagare kan du ladda hem och läsa vindkraftcentrums rapporter här. De har studerat flera tidigare vindkraftsprojekt och konstaterar bland annat att företag från ungefär 100 olika branscher behövs för att bygga en vindkraftspark, och att varje vindkraftverk kräver ungefär 1000 gästnätter om hälften av arbetskraften finns lokalt och hälften är tillrest. Om du söker information om vindkraftens för- och nackdelar har vi samlat några nyttiga länkar till kunskap och forskning på www.ange.se/vindkraft. Du kan även besöka Naturum i Borgsjö som just nu har en utställning om vindkraftens påverkan på människor och miljö.
302 N%c3%a4ringslivsakuten
128 BaraLogo
Klicka för att besöka oss på Facebook
Klicka för att besöka oss på LinkedIn
Klicka för att besöka oss på Instagram
Klicka för att besöka vår hemsida
Prenumerera | Avanmälan
unknown link