NYHETSBREV ENERGY EVOLUTION CENTER
Näringsliv/Affärsutveckling Eskilstuna kommun
Webbversion
141 Energy Evolution Center black rgb 128 Vit 20stj%c3%a4rna
AUGUSTI 2020
150 eec collage 1024x675 (2)
Hej!
Hoppas du haft en skön sommar! 

Det har vi på Energy Evolution Center och är nu tillbaka med en massa ny energi redo att fortsätta arbetet mot ett hållbart Eskilstuna. För att göra detta är vi beroende av er allihop, av samarbete med andra förvaltningar inom Eskilstuna kommun, våra kommunala bolag, skola, högskola och forskning, andra projekt inom området och inte minst Eskilstunas näringsliv!

I detta nyhetsbrev får du ta del av några av de saker som hänt i projektet den senaste tiden, vill du veta mer, eller får tankar och idéer av det du läser här, så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Trevlig läsning önskar
Sara Sjöqvist & Linda Werther Öhling, projektledare Energy Evolution Center
Maila Sara & Linda
153 Uppdaterad hemsida
Uppdaterad hemsida
Nu finns det en massa nytt att läsa på energyevolutioncenter.se

Förutom nyhetsinlägg med aktuella händelser i projektet har vi även lagt upp,

Goda exempel som är en sammanställning över goda exempel inom energiområdet som vi samlar in under våra företagsbesök i Energy Evolution District, på Väster i Eskilstuna. Här vill vi berätta om produkter, tjänster, metoder, idéer, det mesta som har energirelevans helt enkelt. Nya innovativa lösningar men även väl beprövad teknik, så att alla ska hitta något att inspireras av. 
Här fyller vi på vartefter och tar gärna emot tips på saker att berätta om, så är du aktör på Väster och har gjort något inom energiområdet så hör gärna av dig!

Energiänkar som är en sammanställning över intressanta och relevanta länkar inom energiområdet, både för privatpersoner, företagare och även lärare.

Problembörs som är tänkt att bidra till att lösa energiutmaningar hos företag och fastighetsägare på Väster genom rådgivning, samarbete mellan företag och med hjälp av högskola och studenter. 
Läs mer
151 SSHe
Samordnade hemleveranser
Eskilstuna kommun och Energy Evolution Center är en part i det Vinnovafinansierade projektet "Storskaliga Samordnade Hemleveranser".

Projekt ska etablera en miljövänlig och kostnadseffektiv distributionskedja som säkerställer hemleverans av livsmedel, färdigmat, läkemedel och andra typer av varor. Leveranserna samordnas via ett digitalt transportsystem, en app, där lokala butiker och taxibolag/transportbolag kan samverka för att leverera varor direkt hem till kund.


Vi söker just nu aktörer, butiker/restauranger och transportörer (budfirmor, taxibolag etc.) som vill vara med och utveckla lösningen tillsammans med oss.
Läs mer
155 Modellfabriken 200203
Upphandling av byggentreprenad pågår
Just nu pågår upphandling av byggentreprenad för renovering och tillbyggnad av den lokal som ska blir Energy Evolution Center.

Sista anbudsdag är 2020-09-30.
Läs mer
154 NRGIZE rgb
Ansökan senast 24 augusti
NRGIZE är ett nytt startup-program för företag inom PropTech, fastighetsteknik, och då specifikt bolag som är inriktade på innovationer inom energieffektivisering.
 
Efter en mycket lyckad batch 1 är nu NRGIZE öppet för ansökningar till batch 2, sista datum för anmälan är 24 augusti.
Läs mer
144 Huvudparter
Prenumerera | Avanmälan