NYHETSBREV ENERGY EVOLUTION CENTER
Näringsliv/Affärsutveckling Eskilstuna kommun
Webbversion
141 Energy Evolution Center black rgb 128 Vit 20stj%c3%a4rna
DECEMBER 2020
197 christmas 1911637 1920
Hej!
Så här på sluttampen av året är det full fart hos Energy Evolution Center och mycket som varit på gång under lång tid faller på plats och tar fart! 

Självklart har även vi påverkats av de ovanliga förutsättningarna under 2020 och har varit tvungna att tänka om, ställa om och i vissa fall så klart även ställa in. När vi snart går in i 2021 så är det med stora förväntningar och fullspäckade agendor då det är året då vi ska flytta in i vårt Energy Evolution Center.

Detta blir det sista nyhetsbrevet vi bjuder på, då vi under början av 2021 kommer att lansera en Facebooksida för Energy Evolution Center och då kommer att ha möjlighet att på ett snabbare och mer direkt sätt nå ut med inspiration, nyheter och kommunikation kring allt som rör vår verksamhet. Vi återkommer till dig som prenumerant på våra nyhetsbrev när det är dags, så att du kan gå in och följa oss där!

Trevlig läsning & en riktigt God Jul önskar vi på Energy Evolution Center!
Maila oss på EEC
201 buss 403x403px
640x640transp En god handling - med hemleverans
640x640transp Lokala samordnade hemleveranser 
– ett testprojekt för Eskilstunas invånare!

I en tid av ovisshet och restriktioner som drabbar den fysiska handeln hårt är vi på Energy Evolution Center väldigt glada att vårt redan pågående projekt kring hemleveranser från lokala butiker kunde utvecklas tillsammans med Position Eskilstuna, Tuna Park och ReTuna till något riktigt bra i dessa tider!

Den 27 november 2020 lanserades pilotprojektet "En god handling – med hemkörning" där Eskilstunas invånare får möjlighet att beställa varor från anslutna butiker och få dem hemlevererade redan samma dag. På så sätt kan man fortsätta handla på hemmaplan och stödja det lokala näringslivet. Leveranserna samordnas för minskad klimatpåverkan via Freelways innovativa digitala transportsystem.
640x640transp
Läs mer på Position Eskilstunas hemsida
154 NRGIZE rgb
202 Ska%cc%88rmavbild 2020 12 06 kl. 14.26.22
Möt Jens Carlberg, chef för affärsutvecklingsenheten på Eskilstuna kommun
- om innovationskraften i Eskilstunas mötesarenor Energy Evolution Center & NRGIZE.

Vi fick tillfälle att träffa Jens Carlberg för ett samtal kring innovation och entreprenörskap i Eskilstuna och initiativen Eskilstuna evolution center och NRGIZE.


Vem är Jens Carlberg och vilken är din roll hos Eskilstuna kommun?
”Jag är chef för enheten affärsutveckling inom Eskilstuna kommuns näringslivsenhet. Vi stöttar företagen för en ökad tillväxt och innovationskraft. Vi hjälper även blivande företagare, bland annat genom olika insatser med syfte att stärka ledarskap och konkurrenskraft.”


NRGIZE en del av Energy Evolution Center där startups med spetsteknik och spetskompetens inom området proptech (property technology) deltar i en digital inkubator med mål att göra affärer med etablerade fastighetsbolag. ”Att hitta en arena för att skapa relationer som genererar affärer tillsammans med våra fastighetsbolag är oerhört spännande och något vi verkligen tror på” menar Jens.

Genom NRGIZE menar Jens att bästa möjliga förutsättningar ges för fastighetsägarna i Eskilstuna där gröna innovationer leder till verkliga affärer. Verkliga affärer kommer till mellan startups och fastighetsbolag samtidigt som det bidrar till att snabbare nå de globala hållbarhetsmålen. 
Bolagen i NRGIZE fungerar som inflöden till demonstrationer som i sin tur inspirerar till nya energibesparingsprojekt. Detta är relevant på så många sätt menar Jens.

Just nu deltar 10 bolag i NRGIZE och målet är totalt 25 stycken under 2021 varav 10 stycken ska vara inom området digitalisering. Andra mätbara mål för projektet är att minst 15 verkliga affärer med fastighetsägare inom kommunen ska genomföras samt att 2–5 etableringar av innovativa bolag ska ske i kommunen.


I och med pandemin så har digital transformation skyndats på och blivit än mer relevant menar Jens, genom olika initiativ såsom Energy Evolution Center och NRGIZE samt andra typer av åtgärder för företag där vi bland annat stimulerar och stöttar företag att hitta finansiering så är vår förhoppning och övertygelse om att vi går stärkta in i 2021. Vi tror verkligen på Eskilstunas innovationskraft avslutar Jens. 
Läs mer om NRGIZE
EFFEKToptimering Eskilstuna
Energy Evolution Center har, tillsammans med Eskilstuna Energi och Miljö, SEVAB, Mälardalens högskola samt Eskilstuna Logistik och Etablering, startat upp projektet Effektoptimering Eskilstuna. Projektledare är Linda Werther Öhling på Energy Evolution Center. 

Projektet syftar till att, genom samverkan, hitta lösningar på utmaningarna med överföringskapacitet som kommer av ökad elektrifiering i samhället och en ökande energianvändning i vår region. 
Projektet är i uppstartsfast och vi kommer att dela med oss mer kring det framöver.
144 Huvudparter
Prenumerera | Avanmälan