Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
121 Header n%c3%a4ringsrikt2019 lime
image
Företagslots
Genom Helsingborgs stads företagslots får du hjälp om du är osäker på vilka tillstånd du behöver för din verksamhet!

Vilka tillstånd beror såklart på vilken typ av företag du har och vad du tänker göra. Det kan handla om vad du ska producera, har det funnits en annan typ av verksamhet i din lokal och mycket annat.
Det kan vara svårt att ta eller hålla reda på själv…
Så kolla allt först med Helsingborgs Företagslots, innan du startar arbetet! Vi kan lotsa dig rätt! Då undviker du en massa besvär och onödiga utgifter. Bra va?

Du kan alltid läsa mer om företagslotsen här
142 Vy Stortorget 2

Välkommen till årets sista Näringslivsfrukost den 26 november!
Snart går vi in i ett nytt år och vi är alla nyfikna på hur svensk ekonomi kommer att utvecklas. Hur är konjunkturläget i landet och i Skåne? Kommer det en konjunkturnedgång och är vi tillräckligt bra rustade? Göran Grahn, nationalekonom på Svenskt Näringsliv, ger en analys utifrån Svenskt Näringslivs nya konjunkturrapport som släpps i november. Därutöver redogörs även för vad de svenska och skånska företagen i Svenskt Näringslivs Företagarpanel säger om nuläget och framtiden. Vi samtalar om vad vi kan förvänta oss av 2020. Vi delar även ut Helsingborgs stads miljöpris denna morgon. Se alla nominerade här.

Anmäl dig till Näringslivsfrukosten här
208 yrkessm

Vilka yrken kommer vara framtidsyrken?
Vilka yrken attraherar flest ungdomar i framtiden? Hur kan företag bidra i att fler ungdomar väljer specifika utbildningar och de facto får arbete? Välkommen på frukostmöte den 27 november på Scandic Berga Helsingborg.

Läs mer om frukostmötet här
204 b%c3%a4ttreaff%c3%a4rer dagen 2019 hbg nyhetsbrev 1x1
1x1
​​​​
Sydsvenskt företagande & framtiden
Ensam är inte stark, tillsammans gör vi skillnad


Missa inte en dag av inspirerande talare, underhållning och flera hundra personer från Sydsveriges näringsliv på en och samma plats! Under Bättre affärer-dagen 2019 sätts fokus på goda exempel av samverkan och man utmanar gamla sanningar med fokus på hur Sydsverige som region kan växa sig ännu starkare!

Låt dig inspireras av Hélène Barnekow, CEO Microsoft Sverige, Caroline Berg, styrelseordförande i Axel Johnson, Soraya Axelsson, Head of H22 -Helsingborg stad, Jacob Lovén och Tom Xiong, Entreprenörer och skaparna bakom podden om den kinesiska teknologiscenen (Den Digitala Draken), Sara Sterner, Tillväxtchef Orbital Systems, Magnus Thure, VD Media Evolution, Richard Stenelo, Internationell chef Lunds universitet och Johan Wester, Underhållare, programledare och entreprenör.

Läs mer om årets tema, talare och boka biljetter här.
206 https cdn.evbuc.com images 54544332 129927009901 1 original

IT-kompetensen i Skåne och yrkeshögskolornas roll
Är du intresserad av att få veta hur ditt företag kan få hjälp med att hitta rätt IT-kompetens?
Vill du veta vilken kompetens som efterfrågas av de skånska företagen?
Välkommen till ett Mobil Heights Toppenmorgon, ett frukostseminarium med minimässa och mingel onsdagen den 11 december på Grand Hotel i Lund.

Läs mer om Mobil Heights Toppenmorgon här
207 tura till jobbet 700x394

Söker du ny personal eller sommarvikarier?
Nu är det dags att boka plats på en av Skånes mest besökta jobbmässor - Tura till jobbet! Förra året kom mer än 5 000 jobbsugna personer till mässan i Helsingborg och Helsingør! Mässan är kostnadsfri. Du väljer om du vill ha monter i Helsingborg eller Helsingør eller på båda platser. Vi sörjer för gratis transport med färjorna  för de jobbsökande som vill besöka mässan på andra sidan sundet. Observera att vi i år satsar på att ha öppet hela dagen, under olika tider i Helsingborg och Helsingør så att fler har möjlighet att komma.

Anmälan och frågor:
Alesia Andersen: +46 (0)730 20 42 41, alesia.andersen@helsingborg.se
Martin Olsson: +46 (0)42 10 38 70, martin.olsson2@helsingborg.se

Läs mer om Tura till jobbet här
137 Vy Stortorget 1x1
1x1

Håll dig uppdaterad på allt som händer i näringslivet i Helsingborg!


På vår hemsida foretagare.helsingborg.se hittar du bla nätverk, organisationer och event som du som företagare kan ha nytta av. Genom nätverk och information från Helsingborgs stad kan du knyta värdefulla kontakter och ta del av viktig information från och om staden.
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
unknown link