Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020
image
Hej!

Nu är näringslivsmagasinet Work här igen! Nummer tre har ett högaktuellt tema: kompetens och rekrytering. Kompetensfrågan är en av näringslivets största utmaningar och det är därför en fråga som vi sätter högsta fokus på. Du läser den digitala utgåvan här.

Vi bjuder även på högaktuell näringslivsfakta om Helsingborgs näringsliv, och en hel del annat matnyttigt.

Trevlig läsning!

Varma hälsningar, 
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör
266 n%c3%a4ringsrikspdf

Läget i det lokala näringslivet
Är du intresserad av vad som händer i det lokala näringslivet? Vill du veta mer om flyttkedjor, vad vi är näst bäst i Sverige på, eller vad vi för första gången haft mer än 800 000 av? Då får du inte missa senaste spaningen från vår omvärldsanalytiker Andreas, som har sammanställt läget i näringslivet!
Läs senaste nytt här
268 t%c3%a4vling

Tävling! Vad är din drömsensor?
Var du med vid näringslivsfrukosten den 11 februari? Då startade vi en tävling för kreativt tänkande om hur vi kan använda ny teknik för att mäta och styra. Ta chansen och var med och tävla du också. Skicka in ditt bidrag senast den 15 april.

Bo Lindberg som är affärsområdeschef för kommunikationslösningar på Öresundskraft berättade på näringslivsfrukosten om den lite magiska IT-infrastruktur kallad Stadshubben som finns utbyggd i Helsingborg och i flera andra kommuner. Han talade om sensorer som fångar upp signaler av olika slag där den inkommande datan sedan kan användas till att mäta och styra. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Ett exempel är att man kan mäta luftkvaliteten i klassrum och koppla det till lektionernas kvalitet, både för lärare som elever. Läs mer om Stadshubben på Öresundskrafts webbplats.

Läs mer och tävla här!
262 26363289474 d7523d13e5 o

Träffa framtida arbetskraft på Yrkes-SM 2020

En av de största utmaningarna till varför många företag inte kan växa och vara konkurrenskraftiga är kompetensförsörjningen. Idag är det brist i tre av fyra yrken, och fler ungdomar och personer som står utanför arbetsmarknaden behöver välja yrkesutbildningar för att kunna matcha efterfrågan av arbetskraft.
22-24 april arrangeras Yrkes-SM 2020 i Helsingborg, Sveriges största yrkesevenemang för ungdomar. Här kan elever få upptäcka, utforska och prova på olika yrken samt kolla in när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln.

Ta chansen att träffa framtida arbetskraft och visa upp vilka fantastiska möjligheter det finns i just er bransch! Nedan är ett axplock av de företag som redan nu valt att vara representerade under evenemanget:
  • Koeningsegg
  • Byggföretaget MVB
  • Plåtslageriet Lödde Plåt
  • Mercedes
Vill du också synas med ditt företag?
Det finns fortfarande möjlighet att representera ditt företag på plats under Yrkes-SM.
Kontakta yrkessm@familjenhelsingborg.se för mer information.
261 Campus Vanner Logo CMYK


Vill du bygga broar tillsammans med Campus Vänner?
Campus Vänner är organisationen som verkar för bästa möjliga utbyte mellan studenter på Campus Helsingborg och näringslivet. Vi är brobyggaren mellan studenter och företag – allt för att Du som företagare, ska kunna skapa inspirerande och betydelsefulla kontakter för framtiden. Robin Nilsson är ny Verksamhetsledare sedan ett par veckor och kommer att fokusera mycket på att utveckla hur vi jobbar tillsammans med företag och studenter för att skapa nya sätt att mötas.

– Campus Vänners huvudmål är att öka dialogen mellan studenterna och företagen. Vi har en bra grund idag och den vill vi bygga vidare på, säger Robin Nilsson.

Campus Vänner ska verka för att vara det viktigaste nätverket i regionen, skapa en bra relation mellan studenter och näringsliv samt vara delaktiga i att skapa en attraktiv region nu och framöver. Det är också nödvändigt för att lösa många företags kompetensförsörjning framöver och ett måste om företagen ska kunna fortsätta utvecklas. Campus Vänner har även en viktig roll när det gäller att visa vad regionen kan erbjuda för att se till att kompetensen stannar kvar.

Vi behöver skapa dialog med fler företag om att bygga broar tillsammans!

Läs mer om Campus Vänner och deras arbete här.
264 utbildning
Hur kan arbetsliv och yrkeshögskola gemensamt bidra till att fler och rätt YH-utbildningar tillfaller Skåne?
Varmt välkommen till en dialog mellan arbetsliv och yrkeshögskola onsdagen den 4 mars i Malmö.

Tillsammans identifierar vi kompetensbehovet i vår region och verkar för YH-utbildningar som matchar morgondagens behov. Konferensen är öppen för alla som har intresse av kostnadseffektiv rekrytering av personal med rätt kompetens. Kom och var med!

Program och inbjudan finner du här.
137 Vy Stortorget 1x1
1x1

Håll dig uppdaterad på allt som händer i näringslivet i Helsingborg!


På vår hemsida foretagare.helsingborg.se hittar du bland annat nätverk, organisationer och event som du som företagare kan ha nytta av. Genom nätverk och information från Helsingborgs stad kan du knyta värdefulla kontakter och ta del av viktig information från och om staden.
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
unknown link