Bokklubben med Ranelid, Svensson & Anyuru | Biljettrabatt Lund Comedy Festival | Almedalen | Forskningsnyheter | Lund i sommar Webbversion
100 linkedin 32 101 facebook 32 102 twitter 32 4755 Instagram logo 103 youtube 32 180 gbflag
97 Lunds universitet C2r RGB
Lundensaren
Nyhetsbrev för alumner | 16 juni 2023
Det första riktiga sommarlovet på väldigt länge!
6138 FWAfXJ WQAIp1wp
"Mordplanerna mot mig i Almedalen var inte det ensamt avgörande för mitt beslut att avgå utan det var en rad olika saker som gjorde att jag kände att det är dags för mig att runda av och göra något annat" berättar Annie Lööf i en intervju med Lundensaren.

Efter 11 år som partiledare för Centerpartiet och 16 år som riksdagsledamot är det äntligen dags för alumnen Annie Lööf att ladda batterierna i sommar. Hon är stolt och nöjd med allt hon fått vara med om och allt som hon genomfört. Nu känner hon sig mätt och klar. Hon längtar allra mest efter att få göra saker tillsammans med sina barn.
Läs mer
Bokklubben: Semester, sommarläsning och författarsamtal med Augustprisade alumner!
6081 b%c3%b6ckeravl%c3%a5ng 600
Ah, finns det något bättre än att slappa en varm, solig dag med en bok i handen? Nej, vi tror inte det. Oavsett om du njuter av solen på stranden, ligger i en mysig hängmatta hemma i trädgården eller reser till ett annat land, så har Bokklubben 2023 tre tips på vad du kan läsa i sommar. Alumnerna Björn Ranelid, Patrik Svensson och hedersdoktorn Johannes Anyuru har alla vunnit Augustpriset vid olika tillfällen. Vi föreslår att du läser deras senaste böcker och sedan deltar på författarsamtalen till hösten!


Låt oss djupdyka in i några litterära äventyr i sommar!

Och missa inte Björn Ranelids exklusiva erbjudande till alumner.
Skriv redan nu in författarsamtalen i kalendern!
6082 F%c3%b6rfattarsamtal sve
Björn Ranelid/Foto: Martin Cederblad | Patrik Svensson/Foto: Emil Malmborg |  Johannes Anyuru/Foto: Anders Rundberg

Inbjudan till varje författarsamtal skickas ut via e-post cirka tre veckor innan författarsamtalet äger rum. Obegränsat antal platser men exklusivt för Alumnnätverkets medlemmar. Vill någon alumn du känner också vara med i Bokklubben, be dem registrera sig i Alumnnätverket.
Skicka denna länk till din vän.
Välkommen till årets största humorfest – alumner får biljettrabatt!
6207 Fotocredd  Fabian Wester 600
Nordens Största Humorfestival är tillbaka i Lund för 14:e året i rad 31 augusti - 2 september 2023. På Lund Comedy Festival upplever du alltifrån standup till improvisation, musik, sketch, samtal, show och mycket mer. I ett exklusivt samarbete med Alumnnätverket erbjuder nu Lund Comedy Festival alla alumner 20% rabatt på tre tokroliga föreställningar.
Logga in på din alumnsida och uppdatera dina uppgifter för att hämta rabattkoderna. 

Intresserad av andra biljetter?
Besök då www.lundcomedyfestival.com för mer information och glöm inte att följa @lundcomedy på Instagram.

Läs mer om dina alumnrabatter här.
I tältet får de svåra frågorna plats
6205 Almedalen
Snart reser LU tältet i Visby för två dagars panelsamtal. Universitetets program under Almedalsveckan lyfter flera av de globala utmaningar vi tampas med – som luftföroreningar och matfattigdom. Men programmet inger också hopp om att hitta lösningar i samverkan mellan akademi och omgivande samhälle.
Läs mer
6079 3559 banner 600x90 sv l%c3%a4rn%c3%a5gotnytt
6229 NYSummerAcademyforYoungProfessionalsaug2018(22) 0
Uppdatera och förnya din kompetens via Lunds universitet!
Du har väl inte missat att universitetet har ett brett utbud av fristående kurser anpassade för dig som är yrkesverksam? Vi erbjuder även gratis MOOC:s (Massive Open Online Courses) som du kan anmäla dig till löpande under året, masterutbildningar som är öppna för olika kandidatexamina och uppdragsutbildning som din arbetsgivare betalar.

Kika in på vår samlingssida för kompetensutveckling och börja fundera på dina möjligheter redan nu. Nästa ansökningsperiod är den 15 september - 16 oktober för fristående kurser som börjar vårterminen 2024.
5988 5679 nyheter 600x90 px
Publicera eller protestera – ska klimatforskare vara aktivister?
Ska klimatforskare låta sina rön tala för sig själva eller innebär planetens tillstånd att det är nästintill en plikt att ställa sig på barrikaderna?
Läs artikeln eller titta på Debatt i Lund
6231 Loreen
BILD: LU-doktoranden David ­Alcer hoppar upp på ­scenen för att förmedla ett ­klimatbudskap mitt under ­Loreens fram­trädande i Melodi­festivalen. Foto: Johan Nilsson/TT

Fotbolls-VM: Så skapas ett vinnande lag

Dinosaurier var först med att anta ett annat perspektiv än sitt eget

Forum Medicum – Medicinska fakultetens nya byggnad är nu inflyttningsklar

Ny kunskap om var åderförfettningsplack brister

Skör arbetsgemenskap – en pandemieffekt


Forskare har upptäckt ”svenskt” grundämne i ultrahet exoplanets atmosfär

Statliga miljardstöd till snabbväxande fossil kemikalieindustri ökar utsläppen


Lunds universitet samarbetar med Sida och AUDA-NEPAD kring hållbar utveckling i Afrika

Fler nyheter från Lunds universitet
2604 lasalyssnatitta rosa
Lyssna: Humorkunskap
Vad händer om vi kombinerar humor och vetenskap? Sedan 2017 har komiker och forskare från Lunds universitet mötts i livesamtal inför publik på Lund Comedy Festival. Här finns alla samtalen i poddversion.

Läsa: Studentafton, Lundensiskt fönster mot världen
Vad förenar drottning Silvia, Frank Zappa, Leni Riefenstahl och Mel C från Spice Girls? De har samtliga rest till Lund för att medverka vid Akademiska Föreningens Studentafton. Boken är en utökad nyutgåva och rikt illustrerad.

Lyssna: Minds over Matters – Bostadspolitik och hyresregleringar

En ny podd från Ekonomihögskolan. I första avsnittet tittar Professor emeritus Lars Jonung närmare på bakgrund, effekter och alternativ till hyresreglering.

Lyssna: Om filosofers liv och tankar
Om filosofers liv och tankar är en podd från Filosofiska institutionen. Med 55 intressanta avsnitt till dags dato om allt från självkunskap till framtiden som ett moralfilosofiskt problem.
Bläddra igenom bilderna från doktorspromotionen
6233 promotionen
Kanonsalut, kransflickor, högtidstal, bön på latin och allmän pompa och ståt.
Bläddra igenom bilderna på Flickr.
Besök universitetet i sommar!
6225 7 sommarblommor1500px 3
Foto: David Ekberg

Vattenhallen, Botaniska trädgården och museerna har aktiviteter och visningar i Lund under hela sommaren.

Se öppettiderna.

Har du en ungdom hemma som funderar på att läsa i Lund så finns det rundvisningar av universitetet hela sommaren för blivande studenter. Läs mer på Campus tours.

Glöm inte att följa Alumnnätverket på Instagram och dela dina bilder med oss om du är på besök i Lund. Och med det önskar vi dig en fin sommar... eller vinter, om du bor på andra sidan jorden! 😀🌎
Avsluta prenumeration
unknown link